Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съсед"
Рецесия е, когато съседът ти изгуби работата си; депресия е, когато ти изгубиш своята.
Хари С. Труман
Да бъдете здрави означава да имате същите заболявания, като вашите съседи.
Куентин Крисп
Винаги бъдете във война със своите недостатъци, в мир със съседите си и всяка нова година се оказвайте по-добър човек.
Бенджамин Франклин
Ако не в парите е щастието, то дайте ги на съседа.
Жул Ренар
Дългите езици сеят вражда между съседите и народите.
Уолтър Скот
Бизнесът е в основата на всяко нещо в нашия национален живот, включително и на духовния ни живот. Свидетели сме, че дори и в Господната молитва, първото обръщение е за насъщния хляб. Никой не може да се покланя на Господ или да обича съседа си на празен стомах.
Удроу Уилсън
Достатъчно е един човек да ненавижда друг - и ненавистта ще се пренася от съсед на съсед, заразявайки цялото човечество.
Жан-Пол Сартр
Музиката обединява всички, освен съседите.
Константин Мелихан
Този, който наистина познава себе си е мъдрец, а този който наистина познава съседа си е гений.
Мина Антрим
Нашата сериозна молитва е Бог благосклонно да даде благоденствие, щастие и мир на всички наши съседи и като благословия на всички народи и сили на земята.
Уилям Маккинли
Не приемайте твърде сериозно всичко, което казват съседите. Не се учудвайте от това, което казват експертите. Не се страхувайте да се доверите на здравият си разум.
Бенджамин Спок
Трябва да се научим да живеем и да обичаме съседите си като себе си в името на мира и напредъка.
Дейвид Маккалъм
Ако моят съсед бие жена си ежедневно, а аз не бия никога моята, според статистиката и двамата бием жените си през ден.
Джордж Бърнард Шоу
Стремежа към власт е породен от страхове. Тези, които не се боят от своите съседи, не виждат необходимост да властват над тях.
Бъртранд Ръсел
Самите ние започваме приятелство, сами си създаваме врагове, и само нашите съседи са от Бог.
Гилбърт Кийт Честъртън
Любовта към отечеството е съвместима с любовта към целия свят. Народът, придобил светлината на знанието, не нанася вреда на своите съседи. Напротив, колкото държавите са по-просветени, толкова повече те си обменят една с друга идеи и толкова повече се увеличава силата и действеността на световния ум.
Клод Адриан Хелвеций
Няма нищо справедливо по своята същност в изравняването на доходите. Ако правителството ви накаже, че работите повече от някой друг, това е несправедливо. Ако спестявате парите си, но се пенсионирате със същата пенсия като съсед, който харчи свободно, това също е несправедливо.
Артър К. Брукс
Нашата политика спрямо Ирак е просто да защитим региона и да защитим хората и съседите на Ирак.
Кондолиза Райс
Не търси помощ през нощта. Можеш да събудиш съседите.
Станислав Йежи Лец
Съседът ми ме попита дали може да използва косачката ми за трева и аз му отговорих, че може, стига да не излиза от двора ми.
Ерик Моркамб
Войната е варварство ако нападаш мирните си съседи, но свещен дълг ако защитаваш родината си.
Ги дьо Мопасан
Ако искаш да подразниш съседите си, кажи им истината за тях.
Пиетро Аретино
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща