Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Скука" - страница 2
Този свят е създаден от Божия страх от уединение. С други думи, ние, създанията, нямаме друго значение освен да разсейваме Създателя. Бедни клоуни на абсолюта, забравяме, че живеем драми за скуката на зрител, чиито пляскания никога не са стигали до ушите на смъртен.
Емил Чоран
Тиранията на постмодернистите изтощава хората от скука и полуграмотна проза.
Кристофър Хитчънс
Видяхме най-добрите умове на нашето поколение, унищожени от скука при поетични четения.
Лорънс Ферлингети
Любовта ми към теб не беше породена от скука, от самота, нито от някаква прищявка. Обичах те, защото желанието ми към теб беше по-силно от всякакво щастие...
Алесандро Барико
Животът на твореца е воден, направляван и контролиран от скуката. Избягването на скуката е една от най-важните цели.
Сюзан Зонтаг
Есенцията на живота е усмивката от закръглени женски дупета, под сянката от космическата скука.
Ги дьо Мопасан
Много жени биха си загинали от скука, ако не бяха мъжете или любовниците им, които да ги правят нещастни.
Етиен Рей
Това е само крачка от скуката до разочарованието, което води естествено до самосъжаление, което от своя страна завършва в хаос.
Менли Палмър Хол
Няма нищо като предстояща смърт, която да ви събуди от екзистенциална скука.
Роджър Ебърт
Скуката е най-големият проблем. Същата позиция. Същият ден от седмицата. Става скучно, когато не носите добавени цветя вкъщи.
Рут Уестхаймер
Безделието ви позволява да превърнете ситуацията от скука в удоволствие.
Том Ходжкинсън
Пънкът беше протест срещу работата и срещу скуката. Това беше признак на живот, крясък, писък, отхвърляне на буржоазния морал. Но подобриха ли се нещата оттогава? Вероятно са се влошили.
Том Ходжкинсън
Бях много разстроен, самотен и антисоциален тийнейджър. Чувствах отчуждение и скука.
Брайън Молко
Той се оказа обитаващ огромното, празно плато, където живеят повечето хора, между скуката и удовлетворението.
Джес Уолтър
Като читател имам много кратък период на внимание и ниска толерантност към скуката и намирам, че това е полезно с моето писане. Ако ми е скучно да пиша нещо, съжалявам хората, които след това ще се опитат да го прочетат.
Джон Скалзи
Няма човек, който изобщо да няма свободно време. Офисът не е постоянно светилище, а неделята е институция. Така по принцип през тези красиви часове свободно време всеки би имал възможност да се вдигне в истинска скука. Но въпреки че човек иска да не прави нищо, нещата се правят с него: светът се грижи човек да не намери себе си. И дори човек да не се интересува от него, самият свят е твърде заинтересован, за да намери спокойствието и тишината, необходими, за да бъде толкова отегчен от света, колкото в крайна сметка заслужава.
Зигфрид Кракауер
Има нещо опасно в скуката на тийнейджърките.
Меган Абът
Мъжете се женят от скука, жените от любопитство. И едните и другите остават разочаровани.
Оскар Уайлд
И главното: никога не смесвай тъгата със скуката.
Жул Ренар
Много хора се опитват да избегнат натиск, но въпреки това отсъствието на каквото и да е напрежение или натиск обикновено създава усещане за скука и нестабилното изживяване от живота, от което толкова много хора се оплакват.
Антъни Робинс
Ако искате да излекувате скуката, бъдете любопитни. Ако сте любопитни, нищо не е скучна работа; автоматично е - искаш да учиш. Култивирайте любопитството и животът се превръща в непрекъснато изследване на радостта.
Антъни Робинс
Скуката е нещастие за щастливите хора.
Хорас Уолпоул
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща