Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Библиотека" - страница 3
Изпитвам непоколебимата увереност, че демокрацията, не може да бъде разрушена, ако поддържаме ресурсите си от библиотеки и мислещите хора имат възможност да ги използват.
Франклин Делано Рузвелт
Библиотекарят не е чиновник, който случайно работи в библиотека. Библиотекарят е ловец на данни, водач, шерп и учител. Библиотекарят е интерфейсът между масивите от данни и необучения, но мотивиран потребител.
Сет Годин
Младите се нуждаят от дисциплина и пълна библиотека.
Вивиан Уестууд
Библиотеките са резервоари на сила, грация и остроумие, напомняния за ред, спокойствие и приемственост, езера на умствената енергия, нито топли, нито студени, светли или тъмни... Във всяка библиотека по света съм си у дома, безсъзнателен, все още и погълнат.
Джърмейн Гриър
Винаги съм си представял, че раят е библиотека.
Хорхе Луис Борхес
Гугъл ще ви предостави хиляда отговора. Библиотеката ще ви даде верния отговор.
Марк Бърнел
Едно от първите неща, на които баща ми ме научи, беше, че библиотеката е направена и достъпна за мен. Това е място, където не само се учиш от книги, но и се учиш на отговорност - как да вземаш назаем, да се грижиш и да дадеш обратно.
Маркус Самуелсон
Човешката библиотека отваря своя герой към света.
Матю Пърл
Това не са само книгите, които Алба жадува, тя стои на място, където се помещават милиони от тях. Библиотеките са църквите на Алба, а университетската библиотека, съдържаща едно издание на всяка книга, публикувана някога в Англия, е нейната катедрала.
Мена ван Праг
Библиотеката не е светилище за поклонение на книгите. Това не е храм, в който трябва да се кади литературен тамян или където предаността към подвързаната книга се изразява в ритуал. Библиотеката, за да модифицира известната метафора на Сократ, трябва да бъде стаята за раждане на идеи - място, където историята оживява.
Норман Казънс
...ужасяващо е да си спомним, че цялата библиотека на Оксфордския университет беше продадена за скрап в средата на 1500-те. Нито тази ситуация беше уникална за Оксфорд, тъй като библиотеките бяха разрушени в цялата страна.
Оуен Джинджърич
Библиотеката, с нейния дедалиански лабиринт, загадъчна тишина и слабо зловещ аромат на познание, е заменена от евтиния блясък на компютъра, досадното чуруликане и разливането на данни.
Патрик О'Рурк
Книжарниците, подобно на библиотеките, са физическото проявление на най-дългия и вълнуващ разговор в целия свят.
Ричард Русо
Бих искал да се родя като син на херцог с 90 000 паунда годишно, в огромно имение... И бих искал да имам най-огромната библиотека и бих искал да мисля, че мога да чета тези книги завинаги и завинаги и ще умрат неоплакани, неизвестни, невъзпяти, непрочетени – и пълни с информация.
Ричард Франсис Бъртън
Литературата избягва библиотеките и обича лъжите.
Синтия Озик
Нашето усещане, че библиотеката е обществено благо, и представата ни за това как трябва да изглежда такова място произлиза именно от модел, създаден в Рим преди няколко хиляди години.
Стивън Грийнблат
Всичко, от което се нуждаете в живота, е истина и красота и можете да намерите и двете в публичната библиотека.
Стъдс Търкъл
Бих искалa да доведа хора, които никога не са били в музей, в музей. И бих искал да доведа посетителите на музеите в библиотеките. Мисля, че трябва да има това взаимно обогатяване.
Сюзън Вриланд
Потребителите на библиотеката са осемдесет процента мъже, а библиотекарите са осемдесет процента жени, така че това е нещо, което трябва да имате предвид.
Сюзън Орлийн
Обичам библиотеките още от детството си... Аз се прекланям пред метрите библиотечни стелажи с книги.
Том Егеланд
Разгледайте цялата информация, съдържаща се в библиотека, която съхранява хиляди книги, като метафора за човешкото тяло.
Уолтър Мишел
Гърците вече са познавали терапевтичната сила на книгите преди хиляди години и са я практикували в своите библиотеки. Книгите пречистват главата и кръвта, премахват привличането на празнотата и черния хумор.
Фабио Стаси
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща