Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Библиотека" - страница 2
Изключително устните култури са необременени от мъртви знания, мъртви факти. От друга страна, библиотеките са пълни с тях.
Хюстън Смит
Бях страхотен читател на приказки. Опитах се да прочета целия раздел с приказките на библиотеката.
Бевърли Клиъри
Страхът от провал е толкова голям, не е чудно, че желанието да постъпват правилно за нечии деца доведе до цяла библиотека от книги, предлагаща съвети как да ги отгледаме.
Бруно Бетелхайм
Едва през шести век, след като император Юстиниан обяви, че прераждането вече не е приемливо и ще се счита за еретична доктрина, християните започнаха да го осъждат. Писанията на по-ранни християни като Свети Йероним през четвърти век обясняват, че прераждането се е смятало за езотерична доктрина, която трябва да бъде разбирана и защитавана от християнската философия. През втори век Ориген обсъжда темите за прераждането в книгата си, озаглавена "Върху първите принципи", която все още е достъпна в библиотеката днес. Докато изследваме различни писания, все още можем да намерим намеци за прераждане във всички тях.
Бхакти Тиртха Свами
Не можете да обичате библиотека с електронни книги. Не можете да обзаведете стая с електронни книги.
Джоана Тролъп
Смъртта е възнесение към по-добра библиотека.
Джон Дън
Отивам в библиотеката си и цялата история се разстла пред мен.
Александър Смит
Любов към книгите – библиотеката ми е архив на копнежи.
Сюзан Зонтаг
Всяка библиотека е арсенал.
Робърт Ингерсол
Да живееш в света, без да осъзнаваш смисъла на света, е като да се луташ в голяма библиотека, без да докосваш книгите.
Менли Палмър Хол
Има онази романтична идея за това какво може да бъде книжарница, какво може да бъде библиотека, какво може да бъде магазин. И за мен те са това. Това са места, които отварят врати към други светове, само ако сте отворени към тях.
Рут Райшил
Библиотеките са най-добрите ресторанти за храна за мозъка. Спя по-добре, като знам, че има библиотеки. Бих поел куршум предназначен за библиотекар.
Саймън ван Буй
Винаги казвам на хората, че съм станал писателка не защото съм ходил на училище, а защото майка ми ме е водила в библиотеката. Исках да стана писателка, за да мога да видя името си в каталога с карти.
Сандра Сиснерос
Подобно на повечето мои приятели в училище, аз бях член на множество циркулиращи библиотеки; и всички ние, за начало, заимствахме и четяхме едни и същи неща.
Аравинд Адига
Тя затвори книгата и опря бузата си в нея. Все още имаше миризма на библиотека, на прах, кожа, лепило за подвързване и стара хартия, една книга носеше миризмата на стотици.
Шанън Хейл
Не бях много ентусиазирана от комерсиализацията на детската литература. Децата трябва да заемат книги от библиотеката, а не непременно да ги купуват.
Бевърли Клиъри
Страхотната библиотека не трябва да бъде голяма или красива. Не е задължително да има най-добрите съоръжения или най-ефективния персонал или най-много потребители. Страхотна библиотека осигурява. Тя е включена в живота на общността по начин, която го прави незаменима. Страхотна библиотека е тази, която никой не забелязва, защото тя винаги е там и винаги има това, от което хората се нуждаят.
Вики Майрън
Да живееш на света без да се стремиш да разбереш неговият смисъл е все едно да се разхождаш из огромна библиотека и да не пипаш книгите.
Дан Браун
Ето едно място, където можех да разбера кой съм и какво ще стана. И това беше обществената библиотека.
Йежи Кошински
Преди Гражданската война повечето библиотеки били или частна собственост, или се помещавали в университети или църкви.
Карин Слотър
Трудно ми е да намеря успешен писател, който няма подобна история като моята - трансформация чрез публичната библиотека.
Карин Слотър
Библиотеката не се нуждае от прозорци, Андрю. Имаме книги, които са прозорци в светове, за които дори не сме и мечтали.
Крис Грабенстайн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща