Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Библиотека"
Хората могат да загубят живота си в библиотеките. Те са длъжни да бъдат предупредени.
Сол Белоу
Това, което е по-важно в библиотеката от всичко друго - от всичко останало, е фактът, че тя съществува.
Арчибалд Маклийш
Моята алма матер е Чикагската обществена библиотека.
Дейвид Мамет
Циркулиращата библиотека в града е като вечнозелено дърво на дяволското знание.
Ричард Шеридан
Правенето на проучвания в мрежата е като използване на библиотека, събрана на парчета от плъхове за пакети и вандализирана всяка вечер.
Роджър Ебърт
Библиотеките са съкровищниците на всички богатства на човешкия дух.
Готфрид Лайбниц
Никога не давайте книги назаем, защото никой не ви ги връща; единствените книги, които аз имам в моята библиотека, са книгите, които хората са ми давали назаем.
Анатол Франс
Аз съм човек на библиотеката, човек на книгата втора ръка.
Джон льо Каре
Ще има... естествено уместно да се използва източно осветление за спални и библиотеки, западно осветление през зимата за бани и зимни апартаменти и северно осветление за картинни галерии и други места, където е необходима постоянна светлина; тъй като тази четвърт от небето не става нито светла, нито тъмна с движението на слънцето, но остава стабилна и неподвижна през целия ден.
Витрувий
Теорията е мръсна дума в някои мениджърски среди. Това е доста любопитно, защото всички ние, особено мениджърите, не можем да се справим без теории, както библиотеките не могат да се справят без каталози и по същата причина: теориите ни помагат да осмислим входящата информация.
Хенри Минцбърг
В библиотеката се чувствах по-добре, думи, на които можеш да се довериш и да ги разгледаш, докато не ги разбереш, те не могат да променят половината изречение като хората, така че беше по-лесно да откриеш лъжа.
Джанет Уинтерсън
Предполагам, че сте изгорили библиотеката - варварите винаги го правят.
Джеймс Блиш
Най-доброто място за намиране на нещата: публичната библиотека.
Едуард Бернайс
Америка, защо библиотеките ти са пълни със сълзи?
Алън Гинсбърг
Идеята за образованието е толкова обвързана с училища, университети и преподаватели, че мнозина предполагат, че няма друг начин, но образованието е достъпно за всеки в рамките на обсега на библиотека, поща или дори павилион за вестници.
Луис Л'Амур
Най-голямото съкровище е добрата библиотека е.
Висарион Белински
От копривата извличай нишки, от пелина - лек. Навеждай се само, за да вдигнеш. Проявявай повече ум, отколкото самолюбие. Всяка вечер се питай каква добрина си направил. Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата - пълно буре, в градината - свежо цвете.
Епикур
Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете.
Епикур
Библиотеката е болница за ума.
Алвин Тофлър
Библиотеката е място, където можете да загубите невинността си, без да загубите девствеността си.
Джърмейн Гриър
Спалните и библиотеките трябва да имат източно изложение, тъй като предназначението им изисква утринна светлина, а също и защото книгите в такива библиотеки няма да се разлагат.
Витрувий
Струва ми се, че всеки, чиято библиотека се състои от Kindle, лежащ на маса, е някакъв безкръвен маниак.
Пенелъпи Лайвли
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща