Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обяснение"
Малка неточност ни избавя от цели тонове обяснения.
Саки
Не се впускайте в обяснения, ако искате да бъдете разбрани.
Дени Дидро
Ако жената иска да откаже, казва "не". Ако се впуска в обяснения, значи иска да я убедите.
Алфред дьо Мюсе
Бог е бил изобретен за обяснение на чудесата. Него вечно го изобретяват за обяснение на тези неща, които ние не разбираме.
Ричард Файнман
За тези, които вярват, не е необходимо обяснение; за тези, които не вярват, не е възможно обяснение.
Франц Верфел
Вероятно има Бог. Много неща са по-лесни за обяснение, ако има, отколкото ако няма.
Джон фон Нойман
Бог! Това е просто дума, една обикновена сричка за обяснение съществуванието на този свят.
Дени Дидро
Този свят винаги е бил мъжки и нито една от причините, посочени като обяснение, не е адекватна.
Симон дьо Бовоар
Дори ако е заобиколен от обяснения, Освенцим никога не може да бъде схванат.
Гюнтер Грас
Уморени сме от аристократични обяснения в Харвардски думи.
Дуайт Айзенхауер
Корелациите не са обяснения и освен това, те могат да бъдат също толкова фалшиви, колкото високата корелация във Финландия между убитите лисици и разводите.
Гунар Мюрдал
Имам някакво стандартно обяснение защо, което става така: Научната фантастика е един от начините за извеждане на смисъл от безсмисления свят.
Джон Слейдек
Няма научно обяснение за факта, че докато тялото ми лежеше в кома, умът ми - моето съзнателно, вътрешно аз - беше жив и здрав.
Ибън Алегзандър
Ако не можеш да го разбереш без обяснения, няма да го разбереш и с обяснения.
Харуки Мураками
Успехът не се нуждае от обяснение.
Шърли Темпъл
Научното проучване не трябва да спира само защото очевидно е намерено разумно обяснение.
Нийл Деграс Тайсън
Не, обяснение не е необходимо - само възклицание, чудно сърце, събудено, изненадано, усещайки мистерията на живота всеки миг. Тогава и едва тогава знаете каква е истината. И истината освобождава.
Ошо
Но митът е нещо различно от обяснение на света, историята и съдбата.
Пол Рикьор
Бях слаб и жалък и не можех да се контролирам. Обяснението, особено глупаво, не променя обстоятелствата. Трябва да се променя, трябва да се променя и в този момент промяната е единствената ми възможност, освен ако не съм готов да умра. Важно е само да си направя нещо друго и някой друг за в бъдеще.
Джеймс Фрей
Открих, че рецептите в повечето - във всички книги, които имах, наистина не са адекватни. Не са ти казали достатъчно ... Няма да направя нищо, освен ако не ми се каже защо го правя. Така почувствах, че имаме нужда от по-пълни обяснения, така че ако следвате някоя от тези рецепти, тя трябва да се окаже точно както трябва.
Джулия Чайлд
Оставям на милитаристите трудната задача да се опитат да ни обяснят как тези войни са служили за оформяне на характера или за насърчаване на напредъка на цивилизацията или за постигане на царуване на справедливостта на земята. Засега те не излязоха с обяснението.
Ели Дюкомен
Разбирам какво се случва с мозъка, когато хората са наблизо до смъртта, и винаги съм вярвал, че има добри научни обяснения за небесните пътувания извън тялото, описани от онези, които едва избягаха от смъртта.
Ибън Алегзандър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща