Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Футбол" - страница 5
Що? В Разград да нямат по 64 зъба, или по два... Това е футбол. Топката е кръгла.
Гриша Ганчев
Алекс е световна класа и нашият голмайстор. Разговарях с добрия ми приятел Арсен Венгер и му казах, че Дел Пиеро е като виното - с годините става по-добър. Той ми напомня на Джанфранко Дзола, който беше способен да играе първокласен футбол дори на 38 години.
Алесандро Дел Пиеро
"Да искаш и да можеш" за мен е една от най-важните фрази. Желанието е от изключително значение, за да постигнеш определени неща. Във футбола и в живота като цяло.
Алесандро Дел Пиеро
Ще бъде хубаво да не се отнема удоволствието на публиката и на аудиторията около футбола да ме наблюдава в игра още известно време. Защото както римляните са казали - хлябът и зрелищата са смисълът на живота. А аз смятам, че моите изяви са зрелище.
Иво Димов
Знаете, че когато трябва да се играе една игра заедно, се определят правилата. Във футбола е ясно, че когато пипнеш топката в наказателното поле, следва дузпа. Европа може да каже – вие не искате да играете, значи няма да играете. Заповядайте, когато сте готови.
Константин Иванов
Ако публиката иска да помогне на футбола, нека да не слиза на неговото ниско ниво, а да се опита да направи нещо полезно за себе си и за България.
Йордан Лечков
"След време ден след ден си давах сметка, че смъртта на баща ми опрости моята игра. Съзнанието ми се лиши от някои мисли и съмнения, които ме мъчеха и за които съм размишлявал. Престанах да обръщам внимание на чуждото мнение за играта ми. Покрай болестта на татко разбрах, че има далеч по-неразрешими проблеми. Футболът беше моят живот, но животът не е само футбол. Добрата ми игра може би се дължи на факта, че осъзнах това." (Обяснява промяната в себе си след смъртта на баща си)
Алесандро Дел Пиеро
Брат ми Стефано също играеше футбол, при това доста добре. Дори стигна до юношеския състав на Сампдория, по това време един от грандовете в италианския футбол. По едно време той реши, че не иска да става професионален футболист и се захвана да учи. Днес му се възхищавам за това решение. Не знам колко деца на неговата възраст и с неговия талант биха направили като него. Аз нямаше да мога.
Алесандро Дел Пиеро
На всеки човек е присъща вродена съпротива към подчинението. Дисциплината премахва тази съпротива и след известна тренировка прави подчинението навик и подсъзнателно действие. Докъде може да стигне един недисциплиниран футболен отбор? Играчите реагират подсъзнателно на сигналите. Това трябва да е именно така, защото секунда за размисъл може да даде възможност на противника да скочи. Войната е много по-сложна от футбола. Няма човек, който да не изпитва страх по време на сражение, но дисциплината създава у него форма на заместващ кураж, който заедно с мъжеството му води до победа. Самоуважението идва директно от дисциплината. Поговорката в армията: "Някой да е виждал мръсен войник с медал?" е вярна в много голяма степен.
Джордж Патън
Докато аз съм в Левски, футбол в Перник няма да има!
Наско Сираков
"Признавам, че футболът ни е в нокдаун, но пък държавата ни е в нокаут." (след срамната загуба на националния ни отбор по футбол от Чехия с 0:6)
Иван Славков
"Първо, този човек, Вуцов, не може да бъде отстранен от футбола. Така че, каквото реша, това ще правя. Не е той препъникамъкът в българския футбол." (в отговор на журналистически въпрос дали ще бъде уволнен главният секретар на футболния съюз Иван Вуцов, който е кумец на Славков)
Иван Славков
"Не очаквайте чудеса от националния отбор. Сигурен съм, че Хубчев ще промени нещата. Той е кривак и няма да остави нещата така”. (коментар относно предтоящите квалификации за Европейското по футбол)
Венцеслав Стефанов
Футболът е динг, данг, донг. Не става само с динг.
Джовани Трапатони
Никой във футбола не е гений. Геният е някой като Норман Айнщайн.
Бил Шанкли
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща