Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разказ" - страница 4
Героите не победиха. Героите бяха всеки, който спечели. Историята разказа тяхната история - мъртвите не казаха нито дума. Всичко това бяха глупости.
Хю Хауи
Чувствам се като у дома си, когато пиша разкази, но съм нервен и тревожен, когато пиша романи, сякаш лошото време на последователни провали може да възникне отново.
Чарлз Бакстър
Очите й бяха отдалечени и тя сякаш слушаше онзи глас, който първи й разказа историята - на майка, сестра или леля. Тогава гласът й, подобно на нейното пеене, проряза щурците и пращещия огън.
Шанън Хейл
Ани им разказа всички... разказвайки повече, отколкото е необходимо, историите се изясняваха и обединяваха в ума й, докато тя ги оставяше да излязат от устата си.
Шанън Хейл
Моят приятел Маркъс Зюсак написа разказ от гледна точка на смъртта "Крадецът на книги". Мислех, че това е страхотна идея, когато вашият всезнаещ разказвач е смъртта. Радвам се, че той имаше тази идея, защото нямаше да мога да работя толкова добре с нея.
Шон Тан
Европейските деца се обучават в разказ за човешката толерантност всеки ден и ако искате да сте сигурни да предотвратите реакция, трябва поне да помислите да привлечете мюсюлманските деца и тийнейджъри в кошарата на този разказ за толерантността.
Аян Хирси Али
Тората не е просто колекция от забрани, строги структури и скучни спазвания. По-скоро това е разказ за благословиите и обещанията на Бог, първоначално предложени на един човек и семейство, но чрез които в крайна сметка ще бъде благословен целият свят.
Валтер Кайзер
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Торик ми разказа тази история по такъв начин, че не можех да не се възхищавам на нея, въпреки че нямах време за нея. Точно толкова скръб, колкото е необходимо, и колкото е възможно повече хумор за дадена степен на скръб.
Владимир Жаботински
Цялата коледна история вероятно е по-късно допълнение към евангелските разкази, представени само от авторите на Матей и Лука. Марк и Йоан изглежда никога не са чували за яслата във Витлеем, клането на невинните, звездата, тримата мъдреци и т.н.
Джей Парини
Обичах истории за духове. Обичам историите на ужасите. Обичам всички тези неща, но наистина копнея за нещо, което всъщност да ме плаши. Това е по-скоро копнеж за това, отколкото нещо, което задължително трябва да бъде мозъчно или сложно. Добър разказ на истории и нещо, което всъщност ви плаши.
Джейн Голдман
Хората не мислят по отношение на информацията. Те мислят от гледна точка на разкази. Но докато хората се фокусират върху самата история, информацията идва за пътуването.
Джона Бъргър
Доста добре се справям с героични разкази и разсмивам хората.
Джос Уедън
Всеки от нас създава история - разказ, картина, алегория, модел - за това, което се случва във Вселената. И тогава ние се борим - понякога до смърт - за да накараме другите да повярват в този модел или да можем сами да продължим да вярваме в него. С други думи, ние се опитваме да изтрием противоречиви доказателства за този модел.
Дъглас Рушкоф
Биографът трябва да реши между забавянето до спирането на блатото от противоречиви възможности или смелото крачене по пътя на предположенията. Избирам втория курс и без да се отдръпвам, за да обсъждам всички алтернативи, разказвам историята така, както я виждам. Следващите осемнадесет месеца на Павел се развиха по следния начин, макар че тонът на увереност в моя разказ не трябва да прикрива, че някои от неговите изводи са ориентировъчни и спорни.
Джон Полък
Спомените ни за места, подобно на хората, са предмет на нашия собствен процес на адаптация. След като активният живот приключи и те преминат в паметта, ние поемаме контрол над разказа. Ние го адаптираме, понякога без смисъл. Може би това е единственото предимство на смъртта: когато хората умрат, те могат да живеят в паметта ни, както ние избираме, но местата продължават да съществуват, за да се променят.
Джулия Уелан
Голямото удоволствие за мен при писането на разкази е яростното, елегантно предизвикателство.
Ейми Блум
Романната форма е за борбата на главния герой да трансформира произволния си, фрагментиран, даден опит в разказ, толкова смислен, колкото и любимите му книги.
Елиф Батуман
Не казвам, че ако работиш у дома, създаваш семейство, това не е работа. Искам да наруша разказа за това какво означава да си жена, която работи. Целият смисъл на моята марка е, че жените трябва да проектират живота, който искат да живеят.
Иванка Тръмп
Моята роля в правителството не беше да мисля за разкази и последователност с наративите, а да мисля за човешките последици от правилата.
Кас Сънстейн
Начинът, по който Китай е описан в западните разкази, затруднява разказването на история, която ще избегне стереотипите и ще позволи на хората да я възприемат свежа.
Кен Лиу
Тъй като наистина обичам данъците, данъчните теми всъщност включват доста в моята фантастика от различна дължина. Веднъж написах научно-фантастичен разказ, съсредоточен около идеята за чуждестранен данъчен кодекс и идеята, че можете да разберете едно общество, като анализирате данъчния му код.
Кен Лиу
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща