Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разказ" - страница 3
Позоваването на ИДИЛ като разрушителен религиозен култ, а не като легитимна тео-политическа "радикална ислямска" група не е просто по-точно, но също така разкрива корумпирания религиозен разказ на ИДИЛ.
Малкълм Нанс
Разделянето на факти и измислици в историята на инките е невъзможно, защото практически всички налични източници са испански разкази на истории, които вече са били проверени от императорите на инките, за да подчертаят собствените им героични роли. Представете си история на съвременен Ирак, написана от Дик Чейни и базирана на упълномощени биографии на Садам Хюсеин, публикувани на арабски, и ще добиете известна представа с какво са изправени историците.
Марк Адамс
Туполски... Не е престъпление да пишеш разкази.
Мартин Макдона
Става дума за нещо много по-голямо – пагубното разпространение и коварната повсеместност на традиционните разкази, които оправдават нашествието, завладяването и неравенството.
Матю Рестал
Когато изследвате неща, които са се случили, ясният разказ вече не е налице. Това е проблемът с писането на нехудожествена литература за мен - писането на нехудожествена литература, която е за сериозни теми и има сериозни политически и социални точки, които трябва да изтъкнат, но която е предназначена да бъде популярна до известна степен - какво се случва, когато фактите не отговарят на удобния разказ дъга? Предполагам, че за много писатели на документална литература това е основно предизвикателство.
Миша Глени
Романът е особена форма на разказ.
Мишел Бютор
Знаете, че затова хората не харесват неприятни герои. Не че не са интересни. Всеки знае най-интересния герой в книга или филм или какъвто и да е разказ е злодеят.
Отеса Мошфег
Начинът, по който виждам трето лице, всъщност е от първо лице. Писането за мен е изцяло гласова работа. За мен разказът от трето лице е също толкова воден от характера, колкото и разказът от първо лице по отношение на гласа. Не пиша много в трето лице.
Отеса Мошфег
Може би изобщо няма да напиша своя разказ за палеолита, а да направя филм за него. При това ням филм, в който първо ще ви покажа големите спящи скали от камбрийския период и ще се преместя от тях към планините на Уелс, от Ордовик до Девон, върху буйните светещи Котсуолдс, до белите скали на Дувър ... Импресионистичен, мечтателен филм, в който сгънатите скали възникват, цъфтят и растат и се превръщат в катедралата в Солсбъри и Йоркския храм...
Пенелъпи Лайвли
В началото на 2000-те започнах да продавам някои разкази на пазарите на ужаси. Присъединих се към Асоциацията на писателите на ужаси.
Пол Трембли
Що се отнася до действителното написване на книгата/разказа, работя на компютър. Иска ми се да мога да пиша на ръка, но не мога.
Пол Трембли
При чеченците кражбите и бандитизма се прославя в притчите, разказите и легендите. Всичко това се предава от поколение на поколение.
Пол Хлебников
Нека ти благодаря за разказите. Толкова много истории. Ще ви запомня всички... с вашите истории. Карат ме да си помисля за листата, които общинската управа на Токио почиства всяка есен!
Рана Дасгупта
По времето, когато тези истории са били написани, са изминали шест десетилетия от разпъването на кръста. По онова време евангелистите са чували почти всички възможни възражения срещу възкресението и са били в състояние да създадат разкази, за да се противопоставят на всяко едно от тях.
Реза Аслан
Основният разказ за технологичната безработица е същият, но примерите имат по-широк обхват. Първо, гигантските локомотиви и електроенергийното оборудване пестят от човешката мускулна сила. След мутацията разказът се фокусира върху компютрите, заместващи човешкото мислене. Тази мутация освежи разказа.
Робърт Шилър
Всъщност това е разказът за вътрешно пътешествие, видът екскурзия, за който е трудно да се говори, без да звучи глупаво или досадно спокойно или като някой, който смята, че Великият Дух го е определил като рупор на върховната истина. Ако ме познавахте, щяхте да знаете, че не съм никой от горните.
Роланд Меруло
Историята често е разказ за малки моменти - случайни срещи или случайни решения или чисто съвпадение – които изглеждат без значение в дадения момент, но някак си се сливат с други малки моменти, за да създадат нещо важно, пословичното пляскане на крила на пеперуда, което предизвиква ураган.
Скот Андерсън
Единственият последователен разказ, който притежаваме, е този, който споделяме с всяка друга житейска форма: раждаме се, живеем и тогава умираме.
Стивън Ериксън
Както каза Дейвид Лорънс, никога не се доверявайте на разказвача - вярвайте на разказа.
Т. Р. Ричмънд
Най-честата грешка, която студентите по литература допускат, е да отидат направо за това, което се казва в стихотворението или романа, оставяйки настрана начина, по който го казва. Да се чете по този начин означава да се остави настрана "литературността" на творбата - фактът, че е поема, пиеса или роман, а не разказ за разпространението на ерозията на почвата в Небраска.
Тери Игълтън
Гледахме екзекуции. Споменах го в един от разказите си. Имаше парче открит терен близо до района, където живеехме и играехме футбол там. Там са провеждали публични екзекуции на дезертирали войници и членове на кюрдската съпротива.
Хасан Бласим
Разказите ми бяха преведени и имаха много рецензии, преди да имам интервю за някой международен или арабски вестник. Ако историите не бяха успешни, нямаше да ме попитате за позицията ми относно арабските фестивали и така или иначе нямаше да се интересувам от фестивалите, защото щях да се уединя и да пиша.
Хасан Бласим
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща