Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Разказ"
Ще се оженя за моите романи и ще имам кратки разкази вместо деца.
Джак Керуак
Въпреки че може да няма книга във всеки от нас, толкова често има проклет добър разказ.
Джефри Арчър
Доста се интересувам от абсолютните корени на разказа, защо изобщо разказваме истории: откъде идват чудовищата.
Ан Енрайт
Всичките ми проблеми са доста сложни - трябва ми цял роман, за да се справя с тях, а не разказ или филм. Това е като лична терапия.
Мануел Пуиг
Баналичният отговор е, че всичко е вярно, но нищо от това не се е случило. Това е емоционално вярно, но събитията, сюжетът, разказът не са верни за моя живот, въпреки че съм изпитал повечето от емоциите, изпитани от героите в пиесата.
Патрик Марбър
Винаги съм се интересувал много от късия разказ. В сравнение с често изтощителния свят на романа, кратката история предлага по-бърза награда и има нещо привлекателно в нейната по-голяма спонтанност...
Рейналдо Аренас
Майка ми ми разказа много истории за детството си в Куба. Животът там оказа дълбоко влияние върху нея и начина, по който гледа на себе си.
Рейчъл Къшнър
Дори и в по-малко преувеличено описание, всеки словесен разказ за дадено лице е длъжен да използва асортимент от водопади, гръмоотводи, пейзажи, птици и т.н.
Сергей Айзенщайн
Мисля, че от ранна възраст бях наясно как една камера може да разказва история, как една филмова камера може да повлияе на начина, по който се разказва разказът.
Брайън Селзник
Непрекъснатият разказ за съществуването е лъжа. Няма непрекъснат разказ, има осветени моменти, а останалото е тъмно.
Джанет Уинтерсън
Понякога романът е като влак: първата глава е удобна седалка в атрактивен вагон и разказът се ускорява. Но има и други видове влакове и други видове романи. Те се втурват в тъмното; пътниците в рамката на осветените прозорци се усмихват и се наслаждават.
Джейн Смайли
Аз наистина мисля, че писането на разказ често е въпрос на късмет.
Робърт Шекли
Смъртта - това е постоянен бой. Аз встъпвам с нея в схватка с всеки нов разказ, повест, пиеса... Смърт! Аз ще се боря с нея с моите произведения, моите книги, моите деца, които ще останат след мен.
Рей Бредбъри
Писането на роман е невероятно изживяване на свобода. Човек поставя себе си в режим на разказ. Можете да тръгнете във всяка посока - минало, бъдеще или да преминете странично, или да включите собствените си убеждения. Това е пълна свобода.
Дейвид Мамет
По този начин, като думи са символи на идеи, ние можем да събираме идеи, като събираме думи. Човекът, който каза, че се е опитал да прочете речника, но не е успял да разбере историята, просто е пропуснал смисъла: а именно, че това е колекция от разкази.
Джеймс Уеб Янг
Практиката на разказа и спора не води до изобретяване, но налага известна съгласуваност на мисълта.
Жан Пиаже
Вярвам, че сме ориентиран към историята вид и че разбираме как се събират нещата в контекста на разказа. Срамно е, че науката отдавна не се преподава по този начин. Обикновено това е фактът, напълно лишен от човешки опит или каквато и да е представа за това как ученият е стигнал до това заключение.
Ан Друян
Четете много - стихове, проза, разкази, вестници, всичко. Прочетете книги и стихотворения, които смятате, че ще ви харесат, и някои, които смятате, че може да не са за вас. Може да се изненадате.
Майкъл Морпурго
Конвенционалните форми на разказ позволяват различни гледни точки, но за тази книга исках структура, при която всеки от главните герои допринася за отличителна версия на историята.
Пенелъпи Лайвли
Той четеше градът, като книга, като разказ за невидими сгради, погълнати от истории.
Сеес Нотебоом
Е, ако разказването на истории е важно, тогава е важна и вашата способност за разказ или способността ви да изразявате думи или да използвате ефективно това, което някой друг е изразил в думите.
Хауърд Гарднър
Станах много заинтересован от ислямския въпрос и реших, че ще се опитам да го разбера от корените, да задавам много прости въпроси и някак да направя разказ за това откритие.
В. С. Найпол
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща