Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Проява" - страница 5
Убийството на един човек е просто проява на страст, клането вече е цяло изкуство.
Майк Резник
Най-лошото на гнева е, че те вкарва в потресаващи прояви на безразсъдство и после хладнокръвно те зарязва да се оправяш както можеш...
П. Г. Удхаус
Да беснееш и да се присмиваш е проява на джентълменство, да хленчиш и да мърмориш – не е.
Джузепе ди Лампедуза
Да се греши е човешко; да се прощава - проява на мързел.
Сидни Джоузеф Перълман
Самият разум е въпрос на вяра. Проява на вяра е да се твърди, че мислите ни изобщо имат някаква връзка с действителността.
Гилбърт Кийт Честъртън
Изкушенията се дават, за да се преодоляват, а не да падаш пред тях. Но за тази цел e нужно веднага, щом се появи изкушение, особено ако е свързано с гняв или блуд, да осъзнаеш своята немощ и усърдно да попросиш помощ от Бога с думите: "Господи, немощен съм, затова прояви в мен силата Си, защото без Твоята подкрепа не мога да устоя".
Серафим Софийски Чудотворец
Каквото и да се случи, не губете надежда! Ще се появи изход, който ще съответства на изкушението. Бог няма да позволи или, по-точно казано, няма да даде на човека бреме, което надвишава неговите сили. Ако човек изпитва жалост към животните, то любимият ни Бог, който проля Своята свещена кръв на Кръста заради хората, ще прояви още по-голяма жалост!
Ефрем Аризонски
Стеснителността е само нервна проява. Всички нервни хора са стеснителни. Скромността тук няма място.
Гонкур
Ние трябва да оглъбим културните си прояви до степента на общочовешкото и пътят за това е по-голямо приобщаване към ценностите на Запада, чиято култура е културата на цялото човечество, защото доминира над всички останали култури, защото, где повече, где по-малко, е успяла да им се наложи. Целият ни живот трябва да се превъплъти и приеме съдържанията и формите на западния, като ги обагри със своето, българското, от което трябва да запазим само несъмнено ценното. Нататък вървим!
Константин Гълъбов
Колкото по-фиксирани сме върху краткосрочното послушание, толкова повече то засенчва нашите най-смислени цели. Затова е толкова важно да си напомняме непрекъснато, че най-голямо значение има дългосрочната перспектива. И че не бива да гледаме само поведението на децата - проявите, които са видими и измерими - а преди всичко мотивите, причините и ценностите зад това поведение.
Алфи Кон
Привързаността или безразличието на философите към живота е само проява на вкуса на самолюбието им. Да се спори върху този вкус, има толкова малко смисъл, колкото и при спора за вкуса на езика или за предпочитанията към багрите.
Франсоа дьо Ларошфуко
Това несъмнено е вашата първа любов. Но в името на красотата следния път се опитайте да проявите повече вкус.
Джек Лондон
Вярвам в свободата на словото и съм против цензурата. Надявам се съдията да прояви снизходителност към тях и момичетата скоро да бъдат освободени.
Мадона
Не трябва да допускаме слаби и укорими прояви, както и пропуснати възможности да покажем добронамереност, историческа достоверност, професионализъм и авторитет на дипломацията ни.
Михо Михов
Много пъти кучето се чуди кога човекът ще прояви слабост, кога ще отстъпи, за да се възползва то; но трябва да сме последователни и строги, докато то самото не отстъпи. Всеки си има лимит и когато то достигне своя лимит на психологическо изтощение, се предава и отстъпва, и тогава мозъкът му научава какво трябва и какво не трябва да прави.
Сизар Милан
Винаги, когато съм объркан от някаква човешка проява, аз се чувствам подтикнат да я изследвам. Този подтик е едновременно проклятие в личен план и благословия в професионален.
Робърт Чалдини
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща