Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Буря"
Времето няма разделения, които да отмерват как то минава, няма буря от тромпети, които да оповестяват идването на нов месец или година. Дори когато започва нов век, само ние, смъртните, бием камбани и стреляме с пистолети.
Томас Ман
Най-високата степен на човешката мъдрост е способността да се адаптираш към обстоятелствата и да запазиш спокойствие въпреки бурята.
Даниел Дефо
Корабът на демокрацията, която устоява на всички бури, може да потъне чрез бунта на тези, които са на борда.
Стивън Кливланд
Обетите, дадени в бури, се забравят в спокойствие.
Томас Фулър
След буря идва затишие.
Матю Хенри
Има твърде много страни от некартографираната територия вътре в нас, които би трябвало да се вземат под внимание, когато се обясняват нашите пориви и бури.
Джордж Елиът
Поглеждайки красива жена, не мога да не се влюбя в нея, аз съм луд за нея. Това е като гръмотевична буря и продължава точно толкова: един миг.
Жул Ренар
Но не всички мъже търсят почивка и мир; някои са родени с духа на бурята в кръвта си.
Робърт Хауърд
Силен темперамент има този, който не губи равновесие дори в моменти на най-голяма възбуда. Силен темперамент притежава човекът, способен не само силно да чувства, но и да съхранява равновесието си при най-различни изпитания и е способен, въпреки бурята в гърдите, да се подчинява на най-фините указания на разума - също като стрелката на компаса в кораба, подмятан от бурята.
Карл фон Клаузевиц
От всички бури, които попадат в любовта, искането за пари е най-охлаждащо и разрушително.
Гюстав Флобер
Мога да сравня себе си с кораб, който се промъква през бури, правейки кратки спирания в пристанищата. Веднъж аз казах на един от моите приятели "Аз просто търся ангела със счупени криле - този, който не може да отлети от тук".
Джими Пейдж
Когато излезеш от бурята, няма да бъдеш същия човек, който беше, преди да влезеш. Точно за това е самата буря.
Харуки Мураками
През по-голямата част от историята на нашия вид бяхме безпомощни да разберем как работи природата. Приемахме всяка буря, суша, болести и комети лично. Създадохме митове и духове в опит да обясним моделите на природата.
Ан Друян
[Вътрешногруповият ексклузивизъм] уби повече човешки същества и унищожи повече градове и села, отколкото всички епидемии, урагани, бури, наводнения, земетресения и вулканични изригвания взети заедно. Тя донесе на човечеството повече страдания от всяка друга катастрофа.
П. А. Сорокин
Времето е буря, в която всички сме изгубени.
Уилям Карлос Уилямс
Ако споделим историята си за срам с неподходящия човек, те лесно могат да се превърнат в още едно парче летящи отломки при и без това опасна буря.
Брене Браун
...никой, който е преминал през бурята, никога не е съжалявал за пътуването. Никой не стои тук и не желае да се върне от другата страна.
Глен Бек
Бог понякога върши работата си с лек дъжд, а не с бури.
Джон Нютън
Трябва да отдам на бурята, която избухна вътре в мен!
Еминем
Като тропическа буря, аз също може един ден да стана "по-добре организиран".
Лидия Дейвис
Когато сте на върха и водите парада, всички хвърлят лилии и люлякова вода върху главата ви. Но когато тези паради са отминали и в сърцето ви има буря, твърде малко хора са готови да седнат и да изслушат как оплаквате живота си.
Силвестър Сталоун
Ще чуеш грохота и ще си спомниш за мен. И ще си мислиш: тя искаше бури.
Анна Ахматова
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща