Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Контакт"
В добрият брак хората винаги се учат един друг. Вие се учите един друг в науката на живота. Ежедневно в контакт, лежейки на една възглавница, вие си влияете един на друг неволно.
Рей Бредбъри
Не се доверявам на анкети, откакто прочетох, че 62% от жените са имали любовни контакти по време на обедната почивка. Никога в живота си не съм срещала жена, която да се откаже от обеда си заради секс.
Ерма Бомбек
Има хора, които не могат да рискуват самотата с преживяването. Те винаги трябва да са в ято и да имат човешки контакт.
Мари-Луиз фон Франц
Когато гледате японската традиционна архитектура, трябва да погледнете японската култура и нейната връзка с природата. Всъщност можете да живеете в хармоничен, близък контакт с природата - това е много уникално за Япония.
Тадао Андо
Човек губи контакт с реалността, ако не е заобиколен от книгите си.
Франсоа Митеран
Освен това проучването на сегашната обстановка е недостатъчно: трябва да се вземат предвид историята на хората, влиянието на регионите, през които е преминал върху своите миграции, и хората, с които то е влязло в контакт.
Франц Боас
Да, за повечето хора в днешно време телевизията е единственият им контакт със света извън тяхната работа.
Джон Брънър
Вдъхновението е Бог да установи контакт със себе си.
Рам Дас
Може би жените винаги са били в по-близък контакт с реалността, отколкото мъжете: изглежда, че това е справедливото възнаграждение за това, че са лишени от идеализъм.
Джърмейн Гриър
Да имаш публика е почти като да ме включиш в електрически контакт. Хората ме хранят толкова много от тяхната енергия. Прекрасно се забавляваме. Всичко е във взаимоотношенията.
Паула Дийн
Темата за смъртта е табу. Чувстваме, може би само подсъзнателно, че контактът със смъртта по какъвто и да е начин, дори косвено, по някакъв начин ни изправя пред перспективата за собствената ни смърт, приближава собствената ни смърт и я прави по-реална и мислима.
Реймънд Мууди
При приближаването си до природата човекът се показва по-превъзходен за нея. Като просто част от природата съществуването на човека би било поредица от изолирани явления. Целият живот щеше да изхожда и да зависи от контакта с външния свят.
Рудолф Ойкен
Това, което исках да направя, беше да придобия чувството, че съм в контакт с този изгубен свят, като същевременно се придържам към това, което привлича читателите и публиката там на първо място.
Стивън Грийнблат
Професионалните администратори - особено тези на по-високи нива - изпълняват ключови роли на границата на организацията, между професионалистите вътре и заинтересованите страни - правителства, асоциации на клиенти и т.н. - отвън. От една страна, от администраторите се очаква да защитават автономията на професионалистите, да ги "буферират" от външен натиск. От друга страна, от администраторите се очаква да ухажват тези външни лица да подкрепят организацията, както морално, така и финансово. По този начин външните роли на мениджъра - поддържане на контакти за връзка, действайки като фигурант и говорител в качеството на връзки с обществеността, преговаряйки с външни агенции - се очертават като основни в професионалната администрация.
Хенри Минцбърг
Никой не е самотен агент. Всички имаме различни видове водачи, които ни помагат. Най-важното е, че в сърцето на всеки има форма на Бог и когато поставите физическото тяло в покой, вие установявате по-близък контакт с Господа в сърцето и с висшия си Аз.
Бхакти Тиртха Свами
Вероятно съм малко романтичен по въпроса, но мисля, че ние хората пропускаме да имаме контакт с огъня. Нужен ни е.
Джейми Оливър
Технологиите се развиват, и сега не е проблем да намерите човек в другият край на света. Все повече време ние общуваме в интернет, твърдейки че създаваме контакти. Но самото общуване се превръща в илюзия. Ето какво е опасно.
Джеймс Макавой
Контактът с очите е деликатен въпрос. Четвърт секунда срещане на очи вече е нарушение на договора, по който градът работи.
Дон ДеЛило
Вярвам, че молитвата е нашият мощен контакт с най-голямата сила във Вселената.
Лорета Юнг
Актьорството е терапия. Запазващ контактът с твоите чувства.
Диего Луна
С други думи, познанието за външния свят започва с незабавно използване на нещата, докато познанието за себе си се спира от този чисто практически и утилитарен контакт.
Жан Пиаже
Хитлер не можеше да толерира твърде много социални контакти.
Ричард Овъри
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща