Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантастика" - страница 5
Чудесно е, че знам за цялата тази велика научна фантастика, писана в Китай, и по-голямата част от нея не е много известна на Запад.
Кен Лиу
Сингапурската спекулативна традиция е различна. Сингапур не се смята за център на света или като държава, която ще спаси света, така че има различен тон, който се проявява в начина, по който се прави спекулативна фантастика. Това е освежаващо за четене.
Кен Лиу
Моята фантастика заема всъщност сърцето на американската култура: този вечен въпрос и борба за това какво означава да си американец.
Кен Лиу
Не съм експерт по китайска научна фантастика. Вероятно знам повече от всеки друг на Запад, но това всъщност не означава, че съм експерт.
Кен Лиу
Опитът да проектираме нашите очаквания и желания върху научната фантастика, която се пише в Китай сега не е особено полезно.
Кен Лиу
Мисля, че уникалното в научната фантастика - поне от гледна точка на много китайски писатели - е, че научната фантастика е най-малко вкоренена в конкретната култура, от която те пишат.
Кен Лиу
Тъй като наистина обичам данъците, данъчните теми всъщност включват доста в моята фантастика от различна дължина. Веднъж написах научно-фантастичен разказ, съсредоточен около идеята за чуждестранен данъчен кодекс и идеята, че можете да разберете едно общество, като анализирате данъчния му код.
Кен Лиу
Пиша спекулативна фантастика и според мен спекулативната фантастика всъщност е просто много интензивна версия на литературното произведение като цяло.
Кен Лиу
Кратката фантастика насърчава експериментирането и е забавно да играете с форма и да опитвате експерименти, които могат или не могат да се получат.
Кен Лиу
Винаги съм се интересувал от съвременната фантастика.
Кенет Брана
Извънмерните теории понякога се считат за научна фантастика с уравнения. Мисля, че това е грешно отношение. Мисля, че допълнителните измерения са с нас, те са с нас, за да останат, а те влязоха във физиката отдавна. Те няма да си тръгнат.
Ленард Съскинд
Хората, които никога не биха се присмивали на научната фантастика и мистериите за убийства, нямат проблем да прокълнат целия романтичен жанр, без да прочетат и една книга.
Лорън Уилиг
Книгите ми попадат в колебливата среда между историческа фантастика и историческа романтика.
Лорън Уилиг
Така че, въпреки че животът като цяло е невълнуващ, когато се окажем в ситуацията, която обичат трилърите, не можем да я изживеем наистина, защото въображението ни е заето от познатите тропи на популярната фантастика. И резултатът от това е един вид тъпо недоумение и усещането, че каквото и да е то не може да се случи. Всъщност мислим тази фраза: това не може да се случи с мен.
Майкъл Грубер
Вие създавате своята история в съзнание, докато интерпретирате собственото си поведение и докато слушате мислите на другите за вас. Историята на живота не е дело на историк; това е по-скоро като произведение на историческата фантастика, което прави много препратки към реални събития и ги свързва чрез драматизации и интерпретации, които биха могли или не биха били верни на духа на случилото се.
Джонатан Хайд
Научнофантастичните романи са такива, каквито искат да ги публикуват издателите на научна фантастика.
Джон Кемпбъл
Това не бе какъв да е студ: това бе научна фантастика.
Нийл Геймън
Във филмите с побоища често виждаме как физиономията на жестоко пребития остава непокътната. Това е научна фантастика. Лицево-челюстната област е изключително нежна. Един по-силен удар може да предизвика сериозни увреждания. За препоръчване е бабаитите да мерят силите си, удряйки се по задните части. Е, няма да могат да седят на тях известно време, но и няма много да увредят здравето си.
Росен Коларов
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща