Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантастика" - страница 4
Това, което харесвам в Гатака, е, че не е това, което си мислите, когато мислите за научна фантастика. Има много малко специални ефекти. Има човек в лабораторията, който върши работа ден за ден. Той изчаква да свърши центрофугата. Той пипетира нещо във флакони. Действието на филма се развива в далечното бъдеще и въпреки това нищо в науката не е бляскаво. По този начин филмът е вечен.
Уайки Уанг
Мисля, че екшън филмите като цяло се превръщат все повече и повече в голям спектакъл, дори оставяйки филми за супер герои, които ми се струват по-фантастична научна фантастика, отколкото екшън филмите.
Уолтър Хил
Имам голяма заслуга за това, че отворих вратите за християнската фантастика. Беше доста трудна сфера, когато влязох в нея... Но не се чувствам крал.
Франк Перети
Няма такова понятие, като фантастика. Всичко, за което сме мислили, рано или късно се осъществява.
Чарлз де Линт
Всъщност започнах като писател и след това се обърнах към илюстрацията, защото осъзнах, че има недостиг на добри илюстратори в жанровата фантастика, поне в Австралия по това време.
Шон Тан
Нека кажем, че научната фантастика е един вид концептуална дезориентация на познатото.
Адам Робъртс
На мен ми харесва да се снимам във фантастики. Аз съм фен на фантастика.
Бил Наи
Взех всичко, от писането на фантастика по отношение на разказ, емоция, ритъм, тема и т.н., и го включих в написването на тази книга, която съдържа това, което знам като академик - критиката е, че има нюанси на описание.
Виет Тан Нгуен
Винаги съм знаел, че искам да пиша наистина фантастична фантастика - фантастика, която е много различна от реалния ми живот.
Даниел Трусони
Винаги съм обичала научна фантастика, фентъзи, манга, комикси; така че предполагам, че до известна степен тези неща влияят на личната ми представа за това, което изглежда добре, което определено не е на всички останали.
Джейн Голдман
Израснах с четене на научна фантастика.
Джеф Безос
За мен научната фантастика е начин на мислене, начин на логика, който заобикаля много глупости. Позволява на хората да гледат директно на важни теми.
Джийн Родънбери
Археологията е антропология на миналото, а научната фантастика е антропологията на бъдещето.
Джоан Д. Виндж
С фантастиката се цели да освети, да избухне, да се освежи.
Джон Чийвър
Границата между научната фантастика и социалната реалност е оптична илюзия.
Дона Харауей
Всъщност съм малко гийк. Така че винаги съм искал първият ми филм да е научна фантастика.
Дънкан Джоунс
Обичам естеството на научната фантастика "какво би станало".
Дънкан Джоунс
Казват, че историята се пише от победителите. За разлика от тях фантастиката до голяма степен е дело на ранени минувачи.
Една О'Брайън
Това може да звучи малко налудничаво, но да пишеш фантастика означава да живееш в измислен свят с набор от въображаеми приятели.
Ейприл Линднър
Израснах, четейки криминална фантастика и особено през 80-те, жените просто бяха там, за да бъдат спасени или прецакани.
Карин Слотър
Научната фантастика може да бъде много актуална, може да е добра литература.
Алистър Рейнолдс
На писателите на научна фантастика не липсват идеи. Можете да прочетете книга, а тя поставя началото на верига от мисловни процеси, така че тя се превръща в отговор на книгите на други хора.
Алистър Рейнолдс
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща