Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантастика" - страница 3
Научна фантастика - това е комикс без картинки.
Кърт Вонегът
Аз дълбоко уважавам литературата и очаквам да разбера една книга и да се идентифицирам емоционално с нейните герои. Следователно избягвам да чета романи или научна фантастика.
А. Б. Йехошуа
Литературните атрибути и морализирането на научната фантастика намирам за недостатъчно убедителни.
А. Б. Йехошуа
Хората, чийто живот е обърнат, често четат художествена литература. Когато не сте сигурни къде ще стигнете или как ще бъдете и търсите някакъв път напред, фантастиката е страхотен приятел.
Ан Енрайт
Видях, че най-добрата ми работа е най-личната ми работа, което е странно, защото моята фантастика е много далеч и няма нищо общо с живота ми.
Ан Патчет
Изглежда, че повечето научна фантастика е написана за хора, които вече харесват научната фантастика; Исках да пиша истории за всеки, навсякъде, живеещ по всяко време от историята на света.
Майкъл Шейбон
Повечето читатели на историческа фантастика се задоволяват просто да се увличат в хубава история и това е, което искам да направя като автор. Не ме интересува хората да знаят какво точно съм измислил и какво е истинско.
Мелани Бенджамин
Виждам света като вълшебно място. Затова беше съвсем естествено магията да се разнесе от фантастиката ми като дим.
Неди Окорафор
Научната фантастика е единственият жанр, който позволява на африканските писатели да си представят бъдещето от нашата африканска гледна точка.
Неди Окорафор
"Криминалната фантастика" потвърждава нашата вяра, въпреки някои доказателства за обратното, че живеем в рационална, разбираема и морална вселена.
П. Д. Джеймс
Аз също бавно спорех дали си струва да се мотае на поста на нашите писатели на научна фантастика или не е достатъчно, за да прочетете техните прекрасни творби?
Павел Амнуел
Това е клише и в известен смисъл е консервативна идея за фантастиката, но научих по трудния начин, че сюжетът наистина трябва да диктува историята.
Рейчъл Къшнър
Увлечен от фантастиката, умейте да виждате реалния живот и да бъдете реалисти в него.
Андрей Левицки
Прочетох достатъчно космическа фантастика, за да развия в мен свещен ужас преди огромните междузвездни простори, които не знаят жалост.
Робърт Чарлс Уилсън
Най-после разпознах себе си като отчасти Том Сойер, който искаше всичко да се прави според правилата на романтичната фантастика и усложнява прости решения с неговите абсурдни юношески глупости, родени от книгата.
Робъртсън Дейвис
За мен фантастиката принадлежи на вътрешното ми същество, е нещо съществено, което ме определя - аз съм писателка по същия начин, по който съм жена, по същия начин, по който съм тъмнокоса - това е нещо съществено и структурно. Това е като екзогенен скелет, който ме поддържа. И не знам как щях да живея без писане, работа с думи.
Роса Монтеро
Винаги съм обичал октоподите. Нито едно извънземно от научната фантастика не е толкова стряскащо странно.
Сай Монтгомъри
Историята на научната фантастика има тенденция да бъде историята на нейните редактори.
Самюъл Дилейни
Въпреки че доста рано знаех, че ще стана учен, не науката ме интересуваше от научна фантастика; визията за бъдещите общества, която за добро или лошо, ще бъде коренно различна от нашата.
Стивън Уайнбърг
Ако пишете фентъзи или научна фантастика, това е наистина трудно, ако не знаете много, поне по основен начин, как работи реалният свят.
Тад Уилямс
Излизайки на протест, това е нещо реално и, бих казал, нещо патриотично. Част от новия авторитаризъм е да накара хората да предпочитат фантастиката и бездействието пред реалността и действията.
Тимъти Снайдър
Проблемът с фантастиката е, че тя трябва да е правдоподобна. Това не е вярно с нехудожествената литература.
Том Улф
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща