Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантастика" - страница 2
Научната фантастика се опитва да намери друга гледна точка за реалността.
Иън Банкс
Понякога хората говорят за конфликт между хората и машините и можете да видите това много в научната фантастика. Но машините, които създаваме, не са някаква инвазия от Марс. Ние създаваме тези инструменти, за да разширим собствения си обхват.
Рей Кързуайл
Научната фантастика е чудесната възможност да се спекулира какво може да се случи. Дава ми, като футуролог, сценарии.
Рей Кързуайл
Четенето по пътя ми през Шерлок Холмс ми даде любов през целия живот към престъпността и детективската фантастика.
Стенли Бинг
Мисля, че авторите на черна фантастика трябва да работят много усилено, за да избегнат написването, че търсят само черна аудитория.
Стивън Картър
Винаги съм обичал научната фантастика. Мисля, че най-умните писатели са писатели на научна фантастика, които се занимават с основни неща.
Уолтър Мозли
Комиксите ми казваха за какъв живот става дума. Така влязох в живота, чрез фантастика.
Уолтър Мозли
Намирам разлика в британската шпионска фантастика и американската шпионска фантастика. В американската версия това е по-милитаристично, отчасти защото ЦРУ има повече от военния състав. Докато MI6 е по-скоро церебрална, базирана на разузнаване, базирана на взаимоотношения служба, т.е. всичко, което те правят, е да наемат хора, за да извлекат информация от тях.
Чарлс Къминг
Имам термин, който измислих, наречен фюжън фантастика - така се чувствах, с липсата на точка, дългите изречения. Формата е много свободна и ми позволи да бъда в главите на героите и да обиколя навсякъде - миналото, настоящето. За мен винаги има ниво на експериментиране - не съм щастлив да пиша това, което бихме могли да наречем традиционни романи...
Бернардин Еваристо
Искам просто фантастиката да остане жизненоважна сила за забавление, а не само за съзерцание. И двете неща могат да съществуват.
Гари Щейнгарт
Хората, които изграждаха космическата програма - както съветската, така и американската - бяха читатели на научната фантастика.
Грегъри Бенфорд
Като дете исках да пиша научна фантастика и никога не бях без книга. По-късно наистина се превърнах в учен и никога не съм мислил, че ще пиша романи.
Даниел Х. Уилсън
Живеем на малък остров с известни неща. Нашето неограничено чудо на мистерията, която ни заобикаля, е това, което ни прави хора. В научната фантастика можем да се доближим до тази мистерия не с малки ежедневни символи, а с по-големи от пространството и времето.
Деймън Найт
Често се обръщам към научната фантастика, защото тази литература има необходимия набор от художествени техники за мен, близки до сюрреализма.
Дж. Г. Балард
Нормалната телевизия ограничава това, което можете да направите. С научната фантастика можете да упражнявате повече въображението си. Влюбих се в нея.
Джийн Родънбери
Научната фантастика има най-малкото предимство, че не зависи от предубежденията.
Джон Слейдек
Живеем в свят на научна фантастика.
Джордж Такеи
Всяка фантастика за вампири преоткрива вампирите според собствените си нужди. Вземете това, което искате.
Джос Уедън
Мисля, че точно това е писането на фантастика. Става въпрос за опит за решаване на проблеми по творчески начини.
Елинор Катън
Фантазията е най-старата форма на литература, а научната фантастика е просто нов обрат в нея.
Катрин Кер
Научната фантастика за мене – това са не само нещата, които никога няма да се случат, но направо други планети.
Маргарет Атууд
Научната фантастика - това са комикси без картинки.
Бил Вон
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща