Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Фантастика"
Научната фантастика не се пише за учените, също както и историите за привидения не се пишат за привиденията.
Брайън Олдис
Научната фантастика ни окуражава да изследваме всички бъдеща, добрите и лошите, които човешкият ум може да си представи.
Марион Зимър Брадли
Научната фантастика, извън поезията, е единственото литературно поле, което няма никакви граници и никакви параметри.
Теодор Стърджън
Политиците трябва да четат научна фантастика, а не уестърни и детективски истории.
Артър Кларк
Въображението е ключът към моята поезия. Останалото се оцветява с малко научна фантастика.
Джими Хендрикс
Общата художествена литература е за ситуациите които хората изпадат, в проблемите и прецакват живота си. Научната фантастика е за всичко останало.
Марвин Мински
Историята на научната фантастика е история, изградена около човешки същества, с човешки проблем и човешко решение, което изобщо не би се случило без научното й съдържание.
Теодор Стърджън
Във формата на произведението действителните обстоятелства се поставят в друго измерение, където дадената реалност се показва като това, което е. Така то казва истината за себе си; неговият език престава да бъде езикът на измамата, невежеството и подчинението. Художествената литература нарича фактите с техните имена и царуването им рухва; фантастиката подкопава ежедневния опит и го показва като осакатен и фалшив.
Херберт Маркузе
Трябва да направя по-близки изследвания и проверка на фактите за научната фантастика. Това обаче не означава, че писането на добра фантазия не включва добро изследване.
Сара Зетел
При никакви обстоятелства не омаловажавайте художествено произведение, опитвайки се да го превърнете във въглеродно копие на реалния живот; това, което търсим във фантастиката, е не толкова реалността, а прозрението на истината.
Азар Нафизи
Всички писатели имат корени, от които черпят - пътуване, работа, семейство. Корените ми са в науката и това е плодородна почва за фантастика.
Алан Лайтман
Имам някакво стандартно обяснение защо, което става така: Научната фантастика е един от начините за извеждане на смисъл от безсмисления свят.
Джон Слейдек
Подобно на повечето автори на научна фантастика, този нямаше и понятие от наука.
Кърт Вонегът
Научната фантастика ми позволи да направя и двете. Това ми позволи да погледна в науката и да си пъхна носа навсякъде.
Октавия Е. Бътлър
Пиша още един роман и знам какво ще правя след това, което може да е нещо повече от това, може би някаква странна смесица от фантастика и нехудожествена литература.
Пенелъпи Лайвли
Когато авторите, които пишат литературна фантастика, започват да пишат сценарии, всички предполагат, че това е краят. Ето още един, който никога повече няма да пише добре.
Ричард Русо
Обичам научната фантастика, защото тя води във въображението и винаги казвам, че има най-интелигентните фенове в света.
Робърт Карлайл
Научната фантастика прави неправдоподобното възможно, докато научната фантазия прави невъзможното правдоподобно.
Род Сърлинг
Щастливият край е лукс във фантастиката.
Труди Канаван
Винаги съм чел научна фантастика и съм бил очарован от извънземните светове, другите обкръжаващи среди.
Джеймс Камерън
Ето едно бързо правило: Не дразни писателите на научна фантастика. Това са хора, които унищожават цели планети преди обяд. Помислете какво ще ви направят.
Джон Скалзи
Художествената фантастика е изкуството, а изкуството е триумфът на хаоса... да отпразнуваме свят, който се разпростира около нас като озадачаваща и смайваща мечта.
Джон Чийвър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща