Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дъжд" - страница 3
Самото отваряне тихо за мигове всеки ден може да създаде пътека, по която животът може да достигне до нас, както дъждът издълбава малък поток в земята, от който се поливат най-малките цветя.
Марк Непо
Английският дъжд се чувства задължителен, като работа с документи. То овлажнява вече проклетите дни и хлъзга камъните.
Маурийн Джонсън
Един нежен дъжд прави тревата с много нюанси по-зелена. Така че нашите перспективи се озаряват...
Мери Пиърсън
- Трудно е да се опише това състояние с абсолютна точност, - каза по-късно Куидо, - но поне си представете какво означава, ако по време на силен дъжд, освен добър водоустойчив дъждобран, имате и чадър.
Михал Вивег
Не знам дали всъщност има повече дъжд тук в Англия, или просто дъждът изглеждаше толкова умишлено досаден. Всяка капка удряше прозореца с ядосано "Притеснявам ли ви? Това прави ли ви студен и мокър? О, извинете."
Маурийн Джонсън
Бог изпраща дъжд, но Той също изпраща качулки; и когато дъждът се усили, Той изпраща пещера.
Никос Казандзакис
Не можем да кажем на дъжда кога да дойде, нито на зимата, нито на студа.
Питър В. Брет
Клеър веднага улови лошото настроение на съпруга си, но реагира на това просто, както се отнася към дъждът човек, който има чадър.
Пиърз Пол Рийд
Имах своя дял от дъжда. Болестта на майка ми... ми тежеше, но и предишните години също бяха тежки. Бях само на двайсет и осем.
Пола Маклейн
Ако беше буря, щях да легна и да си почина в дъжда ти. Ако беше река, щях да пия от теченията ти. Ако беше стихотворение, никога нямаше да спра да те чета. Обожавам момичето, което някога си била, и обичам жената, в която си се превърнала.
Ребека Рос
За съжаление, човешкият живот може да бъде свален до прах и измит от дъжд.
Саймън Бекет
Дървото трупа вода през зимата. През зимата има повече от достатъчно дъждове и дървото не консумира вода, защото почти всички растения си правят почивка от растежа по това време на годината. Заедно с подземното натрупване на пролетни валежи, натрупаната вода обикновено се задържа до настъпването на лятото. Но след много години водата става оскъдна. След няколко седмици на високи температури и без дъжд, горите обикновено започват да страдат. Най-тежко засегнати са дърветата, които растат в почви, където влагата обикновено е особено изобилна. Тези дървета не знаят значението на сдържаността и са разточителни в използването на водата и обикновено най-големите и най-енергични дървета плащат цената за това поведение.
Петер Волебен
За самотните хора дъждът е шанс да бъдат докоснати.
Саймън ван Буй
Ако има такова нещо като брак, то се случва много преди церемонията: в кола на път за летището; или когато сивата спалня се изпълва със зазоряване, единият любовник наблюдава другия; или докато двама непознати стоят заедно под дъжда без автобус в полезрението, с ръце, натежали с пазарски чанти. Тогава не знаете. Но по-късно осъзнаваш - това беше моментът. И винаги без думи.
Саймън ван Буй
Китайската икономика не е езерце, а море: дъжд може да отмие езерце, но няма да навреди на морето.
Си Дзинпин
Повече от половината гватемалци са чистокръвни индианци, потомци на гордите племена мая-киче. В своите села, покрити с мъгла, индианците се покланят на бога на царевицата и бога на дъжда, само неясно загрижени за политическото образувание, известно като Гватемала.
Стивън Кинзър
Играта за пари води до правилното професионално отношение. Той внушава състоянието на ума като кофа за обяд, което се появява за работа въпреки дъжда или снега или тъмната нощ и го изхвърля ден след ден.
Стивън Пресфийлд
Повечето жители мразят злобният дъжд. А аз го обожавам. Той ми помага да мисля.
Франк Милър
Нито един от гласовете на природата не звучи толкова равнодушно, толкова нечовешко и бездушно, колкото гласът на дъжда.
Франц Верфел
Вярно е, че не можете да вземете отделна капчица дъжд и да кажете откъде е дошла или къде ще свърши. Но можете да кажете с доста добра сигурност дали утре ще бъде облачно.
Хана Фрай
Казва се, че разбъркването на картите е земята, а лепенето на картите е дъждът, а биенето на картите е вятърът, а насочването на картите е огънят. Това е от четирите костюма. Но се казва, че Големите козове са смисълът на целия процес и мярката на вечния танц.
Чарлз Уилямс
Често съм предпазлив да използвам думата "вдъхновение", за да представя работата си - звучи твърде много като слънчев дъжд от небесата, погълнат от пасивен индивид, наслаждаващ се на особено възприемчив момент. Въпреки че това може да е така в редки случаи, реалността обикновено е много по-прозаична. Взирайки се в празен лист хартия, не мога да се сетя за нищо оригинално. Чувствам се напълно невдъхновен и невъзприемчив. Това е познатото неразположение на "артистичен блокаж" и при такива обстоятелства има само едно нещо, което трябва да направите: просто започнете да рисувате.
Шон Тан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща