Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Режисьор" - страница 5
Колко филма знаете, в които е видно, че режисьора точно знае, какво точно иска да снима? А такива могат да се преброят само на пръстите на едната ръка.
Гари Олдман
Художникът рисува картини, и никой не предявява претенции към него - само той е и картината. Според мен, така трябва да бъде и с режисьорите.
Дейвид Линч
Аз се занимавах с живопис, защото това е независимо изкуство - между теб и платното няма нито продуцент, нито режисьор.
Джеймс Франко
Наслаждавам се на филмовия носител и мисля, че го разбирам добре и ми харесва да работя с режисьори, така че да, мисля, че ще се придържам към това.
Джейн Голдман
Имах истински късмет, че нямах глупав опит с режисьор.
Джейн Голдман
Мисля, че всеки режисьор е смущаващ.
Джули Андрюс
Предполагам, че като режисьор взимаш сценария и намираш начини да го интерпретираш.
Дънкан Джоунс
Режисьорите от моето поколение са разсеяни. А актьорите не. Понеже ние бяхме състезателни коне и такива си останахме. Дават ни овес, слагат ни хамут, камшик също. Какво се е променило? Ролята в зъбите и си отива.
Алексей Петренко
На мен ми се иска да мисля, че документалният филм няма режисьор, понеже неговият режисьор е Бог.
Леонардо ди Каприо
Нямам любим режисьор, по същия начин, както нямам и любим цвят или любима храна. На мен всичко ми харесва.
Мерил Стрийп
Това е най-продуктивната връзка, която съм имал с режисьор, защото е страхотно да се работи с Истууд. Любимата му фраза е: "По-малко значи повече", която е любима и за мен."
Бил Голд
Като чета някой сценарий, си представям как ще го изпълня. Той е скелетът на тялото, останалото - месото и кожата - е от мен. Разговарям с режисьора, после правя каквото ми харесва. Ако на него това не му допада, играя, докато той не каже: "Сто-о-п".
Джони Деп
Аз не я обичам тази дума – проект. Това е сценарий, който един ден може да се превърне във филм. Аз не съм проектант, аз съм режисьор, понякога пиша сценарии, актьор съм бил, а в последните години се подвизавам като директор.
Пламен Масларов
Много млади актриси изглеждат полужени, полумомчета, за да се харесат на режисьорите или по-скоро на режисьорките, с които работят. Защото знаят мнението им, че ако една актриса има време за себе си, за огледалото, няма време за изкуството (изкуство от изкуствен ли идва?). Така в България се толерират актриси, отговарящи на поговорката Бог дал, Бог взел.
Аня Пенчева
Бих се върнал в театъра, но разбери, телевизията е една машина. На всички го казвам. Опитвал съм се преди години успоредно да съчетавам театъра и телевизията. Невъзможно е. Не можеш две неща, винаги едното страда. Тогава съм избрал телевизията, за хубаво или за лошо. Но никога не бягам от театъра. Все пак аз съм завършил актьорско майсторство и никога не изключвам възможността да се върна в театъра, да направя някоя постановка, стига да ми харесва материалът, да имам доверие на режисьора. Това са много важни неща. Не съм затворил тази страница, напротив. Но се радвам за Сашо, изключително талантлив човек.
Димитър Рачков
Когато работиш за добър режисьор, постепенно започваш сам да му угаждаш и да му се подчиняваш. Ставаш негова метреса. Всичко, което искаш, е да му доставиш удоволствие.
Доналд Съдърланд
Общо взето (продуцентът – бел.цит.) искаше да ни внуши, че от пишещия човек няма много нужда и след като не е послушен, може да бъде сменен моментално с друг. Един вид фигурата на режисьора е по-важна при правенето на телевизия от тази на сценариста. Какво да се прави – дерибейщина.
Калин Терзийски
Винага имам чувството, че аз съм тази, която отговаря за образа ми. Повече от всеки друг от екипа, включително режисьора. Моя е задачата да защитя поверената ми роля.
Холи Хънтър
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща