Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Режисьор" - страница 4
Режисьора или сценариста винаги отъждествява себе си с някой от персонажите.
Агнешка Холанд
Аз тихо и самоотвержено търпя, когато режисьорите на филмите отказват среща с мен. Аз просто работя и се надявам, че при мен всичко се поличава.
Ан Хатауей
Четох блог за този млад режисьор във Филипините, който направи кратък филм, и един от героите във филма чете моя роман и след това започва да обсъжда романа с някого. Идеята, че моята книга може да вдъхнови друг художник и да бъде част от работата на този друг художник... това е причината да пиша.
Мигел Сихуко
Няма роли, които да са трудни за останалите, всичко зависи от уменията на режисьора да управлява актьорите.
Микеле Плачидо
Сюжетът, написан на хартия, може да бъде заснет от всяка сцена и след това да се събере всичко в монтажната стая. Това беше истинска мечта за всеки режисьор.
Найджъл Гудал
Опитвам се да подходя към филмовата среда като романист и към новелата като режисьор на някакво ниво. Това е въпросът: мислим ли в картини, или мислим на език? И романистът вярва в едно, а режисьорът вярва в друго - и аз съм очарован от този баланс.
Ноа Хоули
За нас актьорите се говори, че сме само инструменти, а майстори са режисьорите. Това е като да се използва даден инструмент, в момент който е нужен, чук тук, или клещи, или ето сега Мордюкова точно там...
Нона Мордюкова
Имам чувството, че твърде много писатели и режисьори на ужаси просто приемат, че по подразбиране е, "Филмът на ужасите трябва да бъде първо атмосферата и всичко останало след това."
Пол Трембли
По някакъв начин връзката между режисьор и актьор е лична.
Райън Гослинг
Преди режисьора беше достатъчно да бъде психолог, сега той е длъжен да бъде психиатър.
Рене Клер
Архитектът е не само режисьорът, но е и композиторът. И като композитор архитектът внася усещане за творчество във всяка сграда.
Сантяго Калатрава
Режисьор - най-добрата работа на света.
Сидни Лумет
На големите филми има голям натиск върху режисьора, защото имат толкова много пари. Начинът, по който подхождам към него като актьор, е почти същият.
Стив Бушеми
Исках да работя върху кабелно шоу и с писател/режисьор, защото това е много по-пълноценно и освобождаващо преживяване, като актьор.
Том Елис
Режисьора трябва да следва три правила. Никога не повишавай глас. Не снимай повече от три дубъла. И носи удобни обувки. Трябва да се погрижиш за краката си.
Томи Лий Джоунс
Винаги съм бил хамелеон от книга на книга, като режисьор, който прави различни филми по най-добрия възможен начин.
Тони ди Терлизи
Всяка седмица провеждам два телефонни разговора или срещи с амбициозен продуцент или режисьор.
Чарли Еберсол
Исках да бъда режисьор от петгодишен и правех видеоклипове от дете. След това YouTube се появи по време на гимназията. Правех видеоклипове и това беше просто място за поставянето им, като съхранение.
Шейн Доусън
Винаги съм бил на първо място режисьор и цялото актьорско нещо просто се случи, защото никой от приятелите ми не искаше да участва в моите видеоклипове, така че трябваше да го направя сам и да нося куп перуки.
Шейн Доусън
Винаги съм искал просто да разказвам истории и да създавам неща и мисля, че "Създател" или "Режисьор" вероятно биха били двете думи, които ще насоча първо.
Шейн Доусън
Писането за телевизия е напълно различно от писането на филмови сценарии. Филмът е свързан с визията на режисьора, но телевизията е средство за писане.
Шонда Раймс
Някои съвременни режисьори правят филми за няколко човека, които гледат филма три пъти, вместо да направят филм за милиони, които гледат филмът само един път.
Били Уайлдър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща