Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Заблуда" - страница 2
Все по-ясно е, че съдбата на Вселената ще зависи все повече и повече от хората, тъй като заблудата от бюрокрацията прониква във всеки кът от нашето съществуване.
Една О'Брайън
Що е философ? Това е човек, който противопоставя природата на закона, разума на обичая, съвестта си на общественото мнение и преценките си на заблудите.
Никола дьо Шамфор
Моята беда е в това, че не умея да лъжа и винаги казвам на хората, това което мисля за тях. Лъжата, особено ако не можете без нея - това е нещо мерзко. Дори е по-лошо, когато тя се смесва с такива понятия, като вежливост. Нищо не ранява повече. Това е нещо, което води до заблуди.
Бритни Спиърс
Основното събитие е свободата. Често се чудя дали имах пълната свобода да не се налага да пиша, дали бих писал. Това е единствената мистерия, която се надявам да изпитам. Може да е добра идея да се пенсионирате, тъй като с напредването на тази заблуда на икономиката изглежда, че ако правите десет бона на година или сто бона годишно, няма абсолютно никаква разлика.
Ник Тошес
Най-голямата образователна догма е и нейната най-голяма заблуда: вярата, че това, което трябва да се научи, задължително може да бъде научено.
Сидни Харис
Най-голямата пречка за удоволствието не е болката; това е заблуда.
Стивън Грийнблат
Експерт е човек, който избягва малките грешки, докато помита към голямата заблуда.
Стивън Уайнбърг
Рисковете, свързани с преследването на магия, са - просто казано - или изплашен от неприятни възприятия, или заблуда. За съжаление е възможно да страдате от двата симптома едновременно.
Филип Кар-Гом
Можем толкова да се увием в собствените си заблуди, че да пропускаме простата красота на истината.
Деб Калети
Животът е прекалено кратък, за да има нещо друго, освен заблуда, за себе си.
Джийн Симънс
Четенето е форма на молитва, ръководена медитация, която за кратко ни кара да вярваме, че сме някой друг, нарушавайки заблудата, че сме постоянни и в центъра на Вселената. Изведнъж (спасени сме!) Други хора отново са истински и ние ги обичаме.
Джордж Сондърс
Постоянно получаваме тези съобщения, за да се занимаваме със собствената си работа и да гледаме от другата страна, ако искаме да бъдем добре харесвани, да не казваме истината, да не говорим мислите си или да казваме нещо твърде интензивно. Е, тук ви казвам, че този подход не само ви кара да участвате в престъпленията на други хора срещу тях самите, но е рецепта за посредственост и заблуда.
Кели Кътроун
И така, основният принцип е да не се заблуждавате. И най-лесно е да се заблудите. Тук трябва да бъдете много внимателни. И ако не се заблуждавате, ще ви бъде лесно да не заблудите други учени. Просто се нуждае от обикновена честност.
Ричард Файнман
Знаете ли, ако някой може да ме заблуди с нови гърди или устни, нямам нищо против. Но трябва да призная, че имам предразсъдък по този въпрос. Защото не ми пука за бръчките - както моите, така и жените. Те ми се струват интересни.
Джак Никълсън
Заблудите играят важна роля в моя поглед към света.
Джордж Сорос
Ако докараме тази линия на аргументи до нейното логическо заключение, смисълът на живота се състои от недостатъците в концепциите на човека и от това, което човек прави с тях. Животът може да се разглежда като плодородна заблуда.
Джордж Сорос
Не сме ли виждали достатъчно от заблудата и излишността на онези празни теории, които ни забавляваха с обещания за освобождаване от несъвършенствата, слабостите и злините, които се случват на обществото във всякаква форма?
Александър Хамилтън
По-добра жестока истина, отколкото удобна заблуда.
Едуард Аби
Често заблудата също е истина, която обаче все още не са и дали да узрее.
Жюл Ромен
И Америка също е заблуда, най-великата от всички. Бялата раса вярва - вярва с цялото си сърце - че е в правото им да вземат земята. Да убият индианците. Направиха война. Укротиха братята им. Тази нация не трябва да съществува, ако има някаква справедливост в света, защото нейните основи са убийство, кражба и жестокост. И все пак ние сме тук.
Колсън Уайтхед
Има понякога странни заблуди. Например мошеникът не се счита за безчестен човек, а само за ловък.
Жозе Саниал-Дюбеи
Аз съм такъв човек, че ако някой мисли, че съм глупак, то и аз се държа пред тези хора като глупак. Никога не съм чувствал необходимостта да доказвам нещо. Ако някой вече си е създал за мен свое грешно мнение, за Бога, нека си го затвърди. Аз ще се радвам да подсиля тяхната заблуда.
Кърт Кобейн
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща