Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кръг" - страница 2
В повечето кръгове идеята за икономическо планиране е противоречива през повечето време, и по-специално в Америка, почти носи конотации на интелектуална и морална извратеност и дори политическо подриване.
Гунар Мюрдал
Приобщаващите икономически институции изискват сигурни права на собственост и икономически възможности не само за елита, но и за широк кръг от обществото.
Дарон Аджемоглу
Липсата на увереност, понякога редуваща се с нереалистични мечти за героичен успех, често води до отлагане и много изследвания предполагат, че прокрастинаторите са самоинвалиди: вместо да рискуват да се провалят, те предпочитат да създадат условия, които правят успеха невъзможен, рефлекс, който разбира се създава порочен кръг.
Джеймс Суровецки
Разбира се, да изглеждате твърдо по отношение на инфлацията е част от длъжностната характеристика на всеки централен банкер: ако инвеститорите вярват, че инфлацията ще излезе извън контрол, в крайна сметка получавате по-високи лихвени проценти и изтичане на капитал и бързо се получава порочен кръг.
Джеймс Суровецки
Вярвам, че хората мислят като група по-често, отколкото бихме могли да осъзнаем или искаме да признаем. Обичаме да вярваме, че действаме като личности и нищо повече, но отново и отново - в корпорации и бизнес, в политика и религия, в мода и култура, в приятелства и социални кръгове - мислим и правим като едно цяло.
Джошуа Ферис
Що се отнася до доктрината на Кръговете, тя може накратко да бъде обобщена в една максима, "Присъствайте към вашата конфигурация."
Едуин А. Абът
Истинското самочувствие трябва да се заслужи. Аз също вярвам в добродетелни кръгове, като нищо не е забавно, докато не сте добри в това. Чудесно е, ако можете да внушите на децата способността да не се отказват, да имат трудова етика.
Ейми Чуа
Останалите сме толкова увити в усещания, че никоя от най-смелите ни представи не може да пробие кръга.
Алфред Бине
Разбира се, ние в Европа също имаме епидемия, структурно сексуално насилие. Насилието винаги е тъмната сърцевина на господството. Мъжете, които сега идват при нас от ислямските културни кръгове, разбира се, са оформени от условията там, които все още са много по-стари, отколкото тук. Това е проблем, който пренебрегваме твърде дълго. В името на фалшивата толерантност приехме, че жените се държат у дома като затворници и са женени насила.
Алис Шварцер
Историците ще се справят с много по-широк кръг от източници от биографите и ще покриват по-широк спектър от събития, време, народи.
Клеър Томалин
Даже ако хиляди пъти рисуваш един и същи кръг, той може да се получи при теб по-добър.
Лу Рийд
Имам същия кръг от приятели, който съм имала откакто бях на три.
Сиена Милър
Не бях много развълнуван да преспя в ранчото на Буш. Трябваше сам да помисли какво ще стане, ако допусне бивш офицер от разузнаването. Но самият Буш е син на бившия шеф на ЦРУ. Така че бяхме в семейния кръг и се чувствахме добре.
Владимир Путин
Както се казва в известни кръгове, той (Прохоров) е осребрил, има пари. Той ходи по различни служби, дойде при мен наскоро, с него сме в добри отношения, той търси различни приложения за тези средства. А задълженията трябва да се изпълняват.
Владимир Путин
Има много погрешни схващания за депресията - предимно негативни. За съжаление, тъй като депресираните хора мислят негативно за депресията и нейното лечение, те не получават помощ, което позволява депресията да се влоши, което води до по-негативно мислене, което поражда порочен кръг на страдание.
Питър МакУилямс
Колкото по-специфичен е читателският кръг, толкова по-висше е обусловена общността, и толкова повече текста се стреми към формата на поверително съобщение.
Фридрих Шлайермахер
За да се обърнем и да направим нещо по-добро, първо трябва да избягаме от порочния кръг на себеправедността и отричането. И това изисква смирението да се каже "Съжалявам. Моля, прости ми."
Дезмънд Туту
Човек, който пише за глупаци, винаги може да разчита на широк кръг от читатели.
Артур Шопенхауер
Има голяма вероятност да привлечеш някого, който ти харесва, ако си в кръга на обожателите си."
Кристина Кофта
И хората отиват в чужбина, за да се възхищават на височините на планините, могъщите вълни на морето, широките приливи и отливи на реките, компаса на океана и кръговете на звездите, но подминават мистерията на самите себе си без да се замислят.
Августин
Всичко това беше малко: истинската присъда беше да не се потапя веднага в локвите на кръвта на седмия кръг; не трябваше да търпи ударите на кентаврите всеки път, когато искаше да се изправи. Присъдата беше да бъдеш млад и жив и да не можеш да умреш или да обичаш в тези ничии земи.
Мемпо Джиардинели
Кръгът на божествената любов не е останал затворен.
Митрополит Калистос Уеър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща