Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Кръг"
В Америка има някои кръгове, в които изглежда по-приемливо да се носи ръчен пистолет, отколкото пакет цигари.
Катрин Уайтхорн
Тайната на щастието се състои във способността да излезеш извън кръгът на своето "Аз".
Георг Хегел
Душата прави кръг от неизбежност, облечен в последователност от един или от друг живот.
Питагор
Тази взаимна зависимост вече не е диалектическата връзка между господар и слуга, която е прекъсната в борбата за взаимно признание, а по-скоро порочен кръг, който обхваща както господаря, така и слугата. Техниците ли управляват или тяхното управление е на другите, които разчитат на техниците като техни плановици и изпълнители?
Херберт Маркузе
Мъжът ревнува когато обича. Жената даже когато не обича, защото нейните поклонници, завоювани от други жени, изчезват от кръга на поклонниците й.
Имануел Кант
Разкажете историята, сякаш представлява интерес само за малкия кръг от вашите герои, от които може би сте един. Няма друг начин да включите живота в историята.
Орасио Кирога
Животът се върти в кръг, все по-близо до гърлото.
Станислав Йежи Лец
Животът на интелектуалците протича в много тесен кръг. Те се четат един други. И си пишат един за други.
Жорж Сименон
Част от нея живее в Тенеси. Толкова съм извън кръга. И като човек съм извън кръга. По природа съм в забрава.
Ан Патчет
Реалистите по правило са само хора в рутината на рутината, които не са в състояние да надскочат тесния кръг от остарели представи.
Теодор Херцел
За разлика от произволно сложната еволюция на (неинтегрируема) класическа система, всичко, което някога прави квантовото състояние, се движи в кръгове.
Шон Карол
Отмъщението кръг вътре в кръг вътре в кръг ли е?
Шърман Алекси
Първите ми преживявания в академичното приятелство ме накараха да се усмихна след години, когато се обърнах към тях. Но кръгът ми от познати постепенно се бе разраснал толкова много, че от него само естествено трябваше да изникнат нови приятелства.
Георг Брандес
Изглежда бягах в голям кръг и отново се срещнах на стартовата линия.
Джанет Уинтерсън
Ако се надяваме да отидем някъде или да се развием по някакъв начин, можем само да пристъпим от мястото, където стоим. Ако наистина не знаем къде стоим... Може да ходим само в кръгове...
Джон Кабат-Зин
Умът се вкаменява, ако около него се начертае кръг и едва ли може да се отрече, че догмата очертава кръг около ума.
Джордж Мур
Преди около триста години главният кръг постанови, че тъй като жените имат дефицит в Разума, но изобилие от емоции, те вече не трябва да бъдат третирани като рационални, нито да получават психическо образование.
Едуин А. Абът
Алкохолът причинява краткотрайно разширяване на кръвоносните съдове и кръгът приятели.
Салвадор Дали
Не знам, дали ангелите в присъствието на Бог свирят Бах; но съм уверен, че в своят домашен кръг те свирят Моцарт.
Карл Барт
Когато сте в затруднение или съмнение, тичайте в кръг, крещете и викайте.
Кори Доктороу
Прогрес - това е движение в кръг, но все по-бързо.
Леонард Луис Левинсън
Правенето на добро притежава силата да ни трансформира отвътре и след това да се развихри в непрекъснато разширяващи се кръгове, които влияят положително на света като цяло.
Шари Арисон
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща