Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Произход"
Поведението на индивида се определя не от неговата расова принадлежност, а от характера на неговия произход и неговата културна среда.
Франц Боас
Демокрацията не изисква съвършено равенство, но изисква гражданите да споделят общ живот. Важното е, че хората с различен произход и социални позиции се сблъскват един с друг и се натъкват един на друг в хода на обикновения живот.
Майкъл Сандел
Никой не се ражда с ненавист към друг човек заради цвета на кожата, произход или религия. Хората се учат да ненавиждат, и ако могат да се научат да ненавиждат, нужно е да се стараят да на научат на любов, понеже любовта е много по-близка до човешкото сърце.
Нелсън Мандела
Всички богатства имат предвид своя произход. Богатството е в идеите - не в парите.
Робърт Колиър
В класическия произход на философската мисъл трансцендентните концепции остават ангажирани с преобладаващото разделение между интелектуалния и ръчния труд в установеното общество на поробване... Онези, които поеха основната тежест на неистинската реалност и които, следователно, изглеждаха най-нуждаещи се да постигнат нейното подкопаване, не бяха грижата на философията. То се абстрахира от тях и продължава да се абстрахира от тях.
Херберт Маркузе
Не бъдете позьор, расист, сексист и не съдете хората по техният произход.
Карл Лагерфелд
Всичките ми ранни книги са написани така, сякаш съм индиец. В Англия бях започнал да пиша, сякаш съм англичанин; сега пиша все едно съм американец. Вземате произход и характер на други хора; Кийтс го нарече отрицателна способност.
Рут Прауър Джабвала
Сега видяхме, че няма частици от доказателства за египетския произход на картите Таро.
А. Е. Уейт
Изкуството дължи своя произход на самата Природа... това красиво творение, светът, е предоставил първия модел, докато първоначалният учител е бил този божествен интелект, който не само ни е направил по-добри от останалите животни, но също като самия Бог, ако мога рискувам да го кажа.
Джорджо Вазари
За сравнение, Google е брилянтен, защото използва алгоритъм, който подрежда уеб страниците по броя на връзките към тях, като самите тези връзки се оценяват по броя на връзките към тяхната страница на произход.
Майкъл Шърмър
Във фашизма, както и в комунизма, идеята за бъдещето се основава на критика на буржоазната модерност ... Тя се издига от различни течения и от автори от много различен произход, всички от които демонизират буржоазията. Доктрината беше представена като постмарксистка, а не като предлиберална.
Франсоа Фюре
Еволюционното обяснение за произхода, въпреки че е невъзможно нито да се докаже, нито да се провери научно, все пак се защитава от неговите поддръжници въз основа на това, че това е единственото обяснение, което е натуралистично, не включващо "свръхестествения" елемент на божествен Създател.
Хенри Морис
Данте може да бъде разбран само в контекста на италианската мисъл, а Фауст би бил немислим, ако се раздели от немския си произход; но и двете са част от общото ни културно наследство.
Густав Щреземан
Еволюционният произход на музиката е установен, защото присъства във всички хора; съществува отдавна; то включва специализирани мозъчни структури... и е аналогично на правенето на музика при други видове.
Даниел Левитин
Няма нищо свръхестествено в процеса на самоорганизация към състояния с по-висока ентропия; това е общо свойство на системите, независимо от техните материали и произход. Това не нарушава Втория закон на термодинамиката, тъй като намаляването на ентропията в отворена система винаги се компенсира от увеличаването на ентропията в нейната среда.
Ервин Ласло
Не съм произлязъл от академичен произход. Баща ми беше умен човек, но имаше образование в пети клас. Той и всичките му приятели бяха водопроводчици. Всички те са родени около 1905 г. в голяма бедност в Ню Йорк и е трябвало да отидат на работа, когато са били на 12 или 13 години.
Ленард Съскинд
Лесно е да се открие произходът на абсурдната идея за неморалния живот - и тя се поддържа чрез надежа и страх, чрез детинска вяра и малодушие.
Кларънс Дароу
Родителите ми бяха от френски и ирландски произход и дори в семейството ни има и испанска кръв. А аз толкова обичам Съединените щати и се чувствам като част от Америка.
Вивиан Лий
Животът не може да има случаен произход. Проблемът е там, че съществуват около две хиляди ензими и вероятността те да се появят в някакъв случаен процес е 1 към 10 40 000 - възмутително малка вероятност, която не може да бъде постигната дори ако цялата Вселена се състои от органична супа.
Фред Хойл
Благородният произход е благо, но това е благото на предците. Богатството е почетно. но е въпрос на щастие. ... Силата е завидна, но се разрушава от старостта и болестите. Образованието е единственото нещо, което е божествено и безсмъртно в нас.
Плутарх
Накратко, митовете разкриват, че Светът, човекът и животът имат свръхестествен произход и история и че тази история е значима, ценна и образцова.
Мирча Елиаде
Не е малко нещастие и позор, че по наша вина ние нито разбираме природата си, нито произхода си.
Тереза Авилска
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща