Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Катастрофа"
Историята на човечеството е състезание между образованието и катастрофата.
Хърбърт Уелс
Изкуството да губиш не е трудно да овладееш; толкова много неща изглежда изпълнени с намерението да бъдат изгубени, че загубата им не е катастрофа.
Елизабет Бишъп
Цяла седмица без нито една световна катастрофа? За какво си купувам вестници?
Карел Чапек
Необходимостта е катастрофа, но няма нужда да се живее с необходимост.
Епикур
Няма да имаме повече катастрофи в нашето време.
Джон Мейнард Кейнс
Старостта е в човешката глава. Аз преживях катастрофа с хеликоптер и операция на гърба. На мен ми поставиха кардиостимулатор. Аз понесох удар и една не умрях. Но аз си казвах на себе си: аз трябва да раста и да науча повече. Това е единствената противоотрова на старостта.
Кърк Дъглас
Големите пробиви винаги са последвани от големи катастрофи.
Розалия де Кастро
Какво е това съдба? Когато на един коловоз един срещу друг се движат два влака. Носят се летейки с огромна скорост през нощта, не подозирайки, че е възможно катастрофа. И все пак те не се сблъскват. Защо? Очевидно не е съдба!
Юрий Никулин
Може би катастрофата е естествената човешка среда и въпреки че прахосваме много енергия, опитвайки се да се измъкнем от нея, ние сме програмирани за оцеляване сред катастрофа.
Джърмейн Гриър
Ако героизмът стане хроничен, то завършва със спазъм и конвулсията води до катастрофа, невроза или и двете.
Карл Густав Юнг
Няма нищо по-жалко от морализирането на големите социални катастрофи!
Лев Троцки
Индустрията за говеждо месо е допринесла за повече американски смъртни случаи, отколкото всички войни на този век, всички природни бедствия и всички автомобилни катастрофи, взети заедно.
Нийл Барнард
Не, това, което почувствах, беше мъчението да чакам, заседнал между края на едно изречение и началото на следващото, което може или не може да донесе градушка, самолетна катастрофа, поетична справедливост или чудотворен обрат.
Никол Краус
Само силата на безграничната любов, практикувана по отношение на всички човешки същества, може да победи силите на междучовешките борби и може да предотврати предстоящото унищожаване на човека от човека на тази планета. Без любов, никакво въоръжение, никаква война, никакви дипломатически машинации, никаква принудителна полиция, никакво училищно образование, никакви икономически или политически мерки, дори водородните бомби не могат да предотвратят предстоящата катастрофа.
П. А. Сорокин
[Вътрешногруповият ексклузивизъм] уби повече човешки същества и унищожи повече градове и села, отколкото всички епидемии, урагани, бури, наводнения, земетресения и вулканични изригвания взети заедно. Тя донесе на човечеството повече страдания от всяка друга катастрофа.
П. А. Сорокин
В наши дни всичко се увеличава много бързо от медиите - най-малкото подхлъзване може да се превърне в катастрофа.
Валери Трирвайлер
В съвременния ни свят масовият глад, икономическата стагнация, екологичната катастрофа, политическата нестабилност и тероризмът не могат да бъдат поставени под карантина в рамките на националните граници.
Вили Бранд
Аз съм запознат с това чувство на мълчание, което идва с една непосредствена катастрофа, когато знаете, че нямате никакъв контрол над ситуацията.
Дейв Матюс
История: категорията на човешките явления, която има тенденция към катастрофа.
Жюл Ромен
Теорията на конспирацията беше изключително популярна, винаги и завинаги. Хората искаха подобни катастрофи да означават нещо повече от обикновена лудост и затова ловът продължаваше.
Ким Робинсън
Всичко в историята или природата, което може да се опише като непрекъснато променящо се, може да се разглежда като водещо до катастрофа.
Сюзан Зонтаг
На първо място, трябва да се признае, че разпадането на Съветския съюз беше най-голямата геополитическа катастрофа на века. За руския народ това се превърна в истинска драма. Десетки милиони наши съграждани и сънародници се оказаха извън руската територия. Епидемията от разпад се разпространи и в самата Русия.
Владимир Путин
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща