Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Танц" - страница 2
Единственият начин да осмислиш промяната е да се потопиш в нея, да се движиш с нея и да се присъединиш към танца.
Алън Уотс
Обичах фехтовката, танците и дикцията.
Вивиан Лий
Чувствам, че същността на танца е изразът на човека – пейзажът на неговата душа. Надявам се, че всеки танц, който правя, разкрива нещо от мен самата или нещо прекрасно, което човек може да бъде.
Марта Греъм
Танцът е просто тромава замяна на секса.
Мик Джагър
Само в тишината можеш да чуеш словото. Само в пълна тъмнина да видиш звездите. И великият танц винаги се танцува на края на пропастта, над страшната бездна.
Урсула Ле Гуин
Очевидно танцът е много близък до 3D и обратно - те изглежда са създадени един за друг. Очевидно 3D е идеален за заснемане на филми за архитектурата.
Вим Вендерс
Любимото ми време за танци е на сватбени приеми, когато е на всички възрасти и изглежда, че всички се забавляват.
Нийл Патрик Харис
Мисля, че когато танцът е посредствен, е болезнен. Но когато танцът е наистина впечатляващ, той разрушава.
Нийл Патрик Харис
Танцът около златният телец и идентичността е последното и най-величайшо упоение на анти-просвещението.
Петер Слотердайк
Сега целта ми е да изтанцувам всички танци, докато мога, а после да седна доволна след последното елегантно танго някоя сладка вечер и да продължа нататък, защото в мен не остана друг танц.
Робърт Фулам
...години вместили себе си неистов танц от събития, където страница 398 нищо не помни за страница 395, и реалноста на 2-3 годишна давност изглежда по-скоро нелепа, отколкото драматична...
Сеес Нотебоом
Енергията се движи на вълни. Вълните се движат по модели. Моделите се движат в ритми. Човешкото същество е точно това, енергия, вълни, модели, ритми. Нищо повече, нищо по-малко - танц.
Габриела Рот
Вашето тяло е основната метафора на вашия живот, израз на вашето съществуване... Толкова много от нас не са в телата си, наистина са у дома си и са живи там. Нито сме в контакт с основните ритми, които съставляват нашия телесен живот. Живеем извън себе си - в главите си, в спомените си, в копнежите си - отсъстващи хазяи на собственото ни имение. Пътят ми към живота беше екстатичен танц. Влязох отново в тялото си, като се научих да движа себе си, да танцувам собствения си танц отвътре навън, а не отвън навътре.
Габриела Рот
Бог е танц, а танцът е нашият път към свободата, а свободата е нашето свято дело.
Габриела Рот
Не разбирам защо абитуриентските балове са като мини сватба в наши дни... Никой не бива да харчи такива пари за гимназиален танц.
Деб Калети
Обичах музиката и танца, и това беше вълнуващо за мен.
Деби Рейнълдс
Танцът има трансформационен ефект върху телесните травми.
Ева Енслър
Танцът е свещен, сексуален и е начин да бъдеш много мощен и малко опасен, без да проявяваш насилие.
Ева Енслър
Когато музиката и танците създават с хармония... тяхната магия пленява и сърцето, и ума.
Жан-Жорж Новер
Обичах го толкова много. Това не промени всички причини, поради които не можехме да бъдем заедно, но ме накара да се връщам в тялото му, накара кожата ми да търси кожата му отново и отново в тъжния танц, който правихме.
Лиса Ангър
И моя връх в живота е да дам на света това, което като един голям късметлия ми беше дадено - екстаза от божествения съюз на моята музика и моите танци.
Майкъл Джексън
В петък вечерта ще има ритуален танц за дъжд, ако времето позволява.
Джордж Карлин
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща