Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Рай"
Памет - единственият рай, от който нас не могат да ни изгонят.
Жан Паул
Раят няма да бъде за мен рай, ако не срещна там моята жена.
Андрю Джаксън
Човек трябва да се стреми да надхвърли възмойностите си, иначе за какво ни е Раят?
Робърт Браунинг
Нашата страна – тя е рай в духовния смисъл на думата. И както много пъти съм казвал, ние предпочитаме да умрем в рая, отколкото да живеем в ада.
Фидел Кастро
Раят е там, където съм аз.
Волтер
Умът има собствени стойности и сам може да направи рай от ада, ад от рая.
Джон Милтън
Величието на света винаги се намира в съответствие с величието на духа, гледащ на него. Добрият се намира в своя земен рай, злия вече има своят ад.
Хайнрих Хайне
Бъдещето е като рай: всички го възхваляват, но никой в момента не се стреми към него.
Джеймс Болдуин
Това е рай, но ние не можем да излезем от него. А всяко място, откъдето не можем да излезем е ад.
Маргарет Атууд
На тази земя наистина има рай, което обитаваме, когато четем добра книга.
Кристофър Морли
Докато съществува рай, мога да разчитам на него.
Пабло Ескобар
Истинският рай е изгубеният рай.
Марсел Пруст
За мен мозъкът е просто компютър, който спира да работи, когато частите му се повредят. Няма рай или отвъден живот за повредените компютри – това е приказка за хора, които се страхуват от тъмното.
Стивън Хокинг
Ти имаш четките, имаш твоите цветове, ти рисуваш своя рай и тогава влизаш в него.
Никос Казандзакис
Намалете очакванията си към земята. Това не е Раят, така че не очаквайте да бъде.
Макс Лукадо
Възможно е, раят за душите на умрелите да се намира в сърцата на живите.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Да работиш с Божието щастие, кипящо в душата, означава да носиш преносим рай в себе си, където и да отидеш.
Парамаханса Йогананда
Раят е важен, но не е краят на света.
Н. Т. Райт
Несъвършеното е нашият рай.
Уолъс Стивънс
Ако хората говореха и четвърт от това, което мислят всъщност, този свят би бил рай.
Карлос Руис Сафон
Е, голяма работа в края на краищата! Анонимността в човешкия свят е по-добро нещо, отколкото славата в рая, защото какво е раят? Какво е земята? Те съществуват само в умовете ни.
Джак Керуак
Адът и рая външно не се различават. Ад е да бродиш из раят, а да се чувстваш нещастен.
Морис Дрюон
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща