Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Градина" - страница 4
Копнееше за слънце, бавен ритъм на живот, море в непосредствена близост, аромат на риба, която цвърчи на барбекюто в градината, бяло вино и джаз, който долита от колоните в кухнята. Искаше да бъде заобиколена от хора, които не познава и няма причина да опознава. Все пак се надяваше те да бъдат мили и с тях да се общува леко – поне по основни житейски теми.
Пиер Мейлак
Благодарение отчасти на вида поети, които имаме сега, и отчасти на финансирането, се получи гигантска промяна в начина, по който се възприема поезията... Стихове в метрото, поети в училищата, футболни клубове, зоологически градини.
Андрю Моушън
Децата от детската градина са със самоуверен дух, безкрайни ресурси и желание за учене. Все още всичко е възможно.
Робърт Фулам
...имаше друго, по-жестоко раждане, когато от една се въплътиха две нации. Чужденец начерта магическа линия на карта и я нарече новата граница; стана река от кръв по земята. И овощните градини, полета, фабрики, предприятия, всички от грешната страна на тази линия, изчезнаха с махване на пръчката на бледия магьосник.
Рохинтън Мистри
Сърцето ми е градина, уморена от есента.
Сара Тиздейл
Брадата на мъж е само начин да се скрие нещо, лицето му, разбира се, но също и вътрешните неща, като жив плет около тайна градина или покривало върху клетка за птици.
Себастиан Бари
Със сигурност една зоологическа градина в света трябва да има смелостта да направи крайното заключение за нашето потекло? Клетка с Хомо Сапиенс във всичките му различни форми, може би тогава ще разберем себе си по-добре. Въпросът разбира се е дали другите животни биха го одобрили.
Сеес Нотебоом
Разгледах книгите за изкуството и погълнах спокойствието на градината на Моне, искрящия цвят на импресионистите, силата и солидността на фигурите на Микеланджело, показващи титаничната сила на хората в едно с Бог, спокойните холандски жени на Ян Вермер, окъпани в разкошна светлина с цвят на мед... Засилваше се убеждението ми, че изкуството е по-силно от смъртта.
Сюзън Вриланд
Има ли отговори отвъд скучните истории за душата, болестта или ранното запечатване на емоции в съзнанието на детето – толкова невинно отворено към света. Онзи страшен свят, който го грабва, поглъща го и го изхвърля полусмлян. След това го нарязва на парчета, сортира го, огражда го и се учи как да поддържа тясната си градина. Изгонен от божественото. Намалено до жестоко малко. Това се нарича израстване. Не гледай назад. Портите са затворени. Остри шипове на спомени бодат очите. Разходете се по света с болезненото си притежание вътре във вас. Отчужден. Нарича се живот.
Таня Ступар Трифунович
Нуждаем се от подходящ баланс между държавните разходи за домове за възрастни и детски градини - през последните шест месеца от живота и първите шест месеца от живота.
Томас Фрийдман
Ти си необходим за тази цел и за мен... ти си всичко, което имам от градината. Ти си образ на мен и на Единствения. И ако си сгрешил, тогава със сигурност съм ти се отплатил два пъти.
Тоска Лий
Те отново стигнаха до унищожаването на тази земна градина, цивилизована и изпълнена със знания, за да я разкъсат на парчета отново, за да може човек отново да се надява, да се клати в отвратителна тъмнина.
Уолтър Милър
Както казват мъдрите, разумен човек се грижи за градината си, а страхливец се грижи за парите си; справедлив човек се грижи за града си, а луд се грижи за правителството; и мъдър човек изучава дебелината на папрата.
Анхелика Городишер
Стратегиите първоначално растат като плевели в градина, те не се култивират като домати в оранжерия.
Хенри Минцбърг
Алис си представяше, че библиотеката трябва да бъде спокойна градина от книги, където историите растат като цветя.
Холи Рингланд
...Влюбен съм, човече. И това е невероятно. По-добре от всяка градина. Не е необходимо да се полива всеки ден. Не мислех, че това ще ми се случи отново. Това е най-хубавото нещо в живота ми. Никога не съм бил толкова щастлив.
Хънтър Дейвис
Мексиканските домове като правило са затворени за света с високи празни стени от жълтеникава зидария, покрити със счупено стъкло, за да обезсърчат ескаладорите или катерещите се крадци. Градините и фонтаните и другите прелести са скрити, като в арабски град.
Чарлз Портис
Истинското смирение е цвете, което ще украси всяка градина.
Чарлс Х. Спърджън
... може би, те идват от нощните пеперуди, и от маруля, отглеждана в градината, когато той нощем гледа луната.
В. Г. Зебалд
Тя не знаеше нищо за него, освен онова, което той разкри за себе си в градината си.
Гейл Андерсън-Даргац
Столетниците все още живеят близо до децата си и се чувстват обичани и очакването да обичат. Вместо да бъдат само получатели на грижи, те допринасят за живота на своите семейства. Те отглеждат градини, за да допринасят със зеленчуци, продължават да готвят и чистят.
Дан Бютнер
Това, което той искаше, беше собствената му малка вселена, къща и градина, свят, който той можеше да контролира, ред, който можеше да наложи.
Дебора Кромби
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща