Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Градина"
Без жертви, без усилия и лишения не могат да живее в света: живота - не е градина, в която расте само едно цвете.
Иван Гончаров
Има няколко начина за развиване на градина: най-добрият от тях е да я поръчате на градинар.
Карел Чапек
Градините не са направени с припяване: "О, колко са красиви" и седене на сянка.
Ръдиард Киплинг
Книгата е градина, овощна градина, склад, парти, компания между другото, съветник, множество съветници.
Шарл Бодлер
Една от най-трагичните черти, присъщи на хората е, че всички ние сме склонни да отлагаме живота. Мечтаем за някаква вълшебна градина от рози отвъд хоризонта - вместо да се радваме на розите, които цъфтят под прозорците ни.
Дейл Карнеги
В търсене на градината на майка ми намерих своя.
Алис Уокър
Градината предполага, че може да има място, където да срещнем природата наполовина.
Майкъл Полан
Тъгата е само стена между две градини.
Джубран Халил Джубран
Градината, която е често пресаждана, не дава плод.
Плутарх
Няма ли да влезеш в градината? Бих искал розите ми да те видят.
Ричард Шеридан
Котката в животинският свят е все едно розов бутон в градината.
Робърт Сауди
Плевелите продължават да се размножават в нашата градина, която е нашият ум, управляван от страх. Изтръгнете ги и ги извикайте по име.
Силвия Браун
Моята градина е моят най-красив шедьовър.
Клод Моне
ярвам, че архитектите трябва да проектират градини, които да се използват, колкото къщите, които изграждат, за да развият усещане за красота и вкус и склонност към изобразителното изкуство и други духовни ценности.
Луис Бараган
От копривата извличай нишки, от пелина - лек. Навеждай се само, за да вдигнеш. Проявявай повече ум, отколкото самолюбие. Всяка вечер се питай каква добрина си направил. Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата - пълно буре, в градината - свежо цвете.
Епикур
Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете.
Епикур
Добрата градина може да има някои плевели.
Томас Фулър
Будя се някои сутрини, сядам и си пия кафето, поглеждам към красивата ми градина и тръгвам; "Запомни колко хубаво е това. Защото можеш да го загубиш."
Джим Кери
Изпращането на книга в света е много като да изпратите детето си на първия ден от детската градина. Надяваме се другите деца да играят добре и тя да се сприятелява.
Мичел Зукоф
Елтън искаше градина. Те я строяха цял следобяд, докато ние репетираме. И след това му построиха дори фонтан. А той каза: "Аз само се шегувах!"
Морис Гиб
За мен тези хора бяха екзотични като животни в зоологическа градина. Никога не бях виждал нещо като тях. Не бях сигурен дали искам да бъда един от тях или просто да живея сред тях, водейки бележки и снимки.
Огастин Бъроуз
В света като цяло хората биват възнаграждавани или наказвани по начини, които често са напълно случайни. В градината причината и следствието, трудът и наградата се свързват отново. Градинарството има смисъл в един безсмислен свят. Следователно, колкото повече градини в света, толкова повече справедливост, толкова повече смисъл се създава.
Андрю Уейл
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща