Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Архитект" - страница 5
Не познавам архитекти, които уважавам, които да нямат собствен глас. Мисля, че разликата между архитектурата и другите изкуства е вашето потапяне в реалността.
Том Мейн
Кой съм аз като архитект и историята на работата ми - това е ясно за всеки, който ме наеме. Но влизам буквално с нищо в мозъка си за това как ще изглежда сградата.
Том Мейн
Без значение каква е професията ви - лекар, адвокат, архитект, счетоводител - ако сте американец, по-добре се справете с чувствителните услуги, защото всичко, което може да бъде дигитализирано, може да бъде възложено на най-умния или най-евтиния производител .
Томас Фрийдман
Артистите ме отхвърлят като архитект, така че не съм в тяхната кутия, а архитектите ме отхвърлят като артист, така че не съм в тяхната кутия.
Франк Гери
Тези, които казват, че само артисти и архитекти могат да създават, са тези, които са елитарни.
Франк Гери
Ако сериозно се занимавате с това да бъдете архитект, трябва да научите как да поемате отговорност.
Франк Гери
Само защото сте архитект и правите прилични сгради, не означава, че изведнъж можете да станете сценограф за един от най-добрите танцьори на авангард в света.
Франк Гери
Светът не само трябва да се тълкува, той трябва да се трансформира. Човекът престава да бъде роб и инструмент на средата си и се превръща в архитект на собствената си съдба.
Ернесто Че Гевара
Всички комикси се провеждат в изградена среда и аз много добре рисувах хора и животни и такива неща, но не бях изразходвал много енергия за рисуване на сгради. Така си помислих, може би бих могъл и тогава станах архитект.
Бярке Ингелс
Исках да бъда ландшафтен архитект, но се обучих като учител; работих в издателската дейност; бях сервитьорка.
Дебора Могак
Когато забележим връзка между настоящите ни страхове и техния произход в ранния живот, ние откриваме каква част от нашата идентичност е проектирана от страха. Страхът ли е архитектът на мен?
Дейвид Ричо
Задачата на архитекта е да даде на живота по-нежна структура.
Алвар Аалто
Оригиналните архитекти на квантовата механика настояваха за това запазване като философски принцип, който си струва да се уважава. Те изградиха квантова механика, за да защитят оперативно информацията.
Джана Левин
Всяка жена е архитект на собствената си съдба.
Джеси Бъртън
Собствениците на фирми трябва да мислят за дизайнерите като архитекти, а не като декоратори.
Джефри Зелдман
Той предпочиташе повече да мечтае, отколкото да строи. Защото той беше по-скоро архитект, отколкото строител, повече художник, отколкото войник.
Драган Великич
Само един представител на света на технологиите е постигнал, може би най-висша степен: архитект.
Жак Льо Гоф
Не е достатъчно архитектурата днес да приложи директно съществуващата типология на сградите; той вместо това изисква архитектите да проучат внимателно цялата област с нови интервенции и програмни типологии.
Заха Хадид
Без историята и литературата адвокатът е механик, обикновен зидар. Ако има знание в тези сфери, тогава вече може да се нарича архитект.
Уолтър Скот
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща