Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Привилегия" - страница 3
Мъките на ада са привилегия за вярващите.
Габриел Лауб
Данъците в крайна сметка са таксите, които плащаме за привилегията да бъдем членове на организирано общество.
Франклин Делано Рузвелт
Свободната преса не е привилегия, а органична необходимост в голямото общество... Великото общество е просто голямо и сложно градско общество.
Уолтър Липман
Често съм казвал на оркестъра, особено на по-младите музиканти: "Давайте най-доброто от себе си и обичайте това, което правите, защото ви е позволено да правите това". С това имам предвид, че те могат да направят това, което милиони хора не могат. Много хора не могат да си помислят да пуснат музика или да я слушат до шест часа вечерта. Да участваш професионално в толкова креативно нещо като това е голяма привилегия и ние сме длъжни да го направим по такъв начин, че да можем да помогнем да донесем удоволствие и чувство за удовлетворение на онези, които нямат този късмет.
Херберт фон Караян
Книгите, написани от огън, ми доставят голямо удоволствие. Разбирате, че светът за тези писатели не би могъл да продължи, ако книгата не беше написана. Когато попаднете на книга като тази, това е привилегия.
Хишам Матар
Да бъда син на баща ми е някаква привилегия.
Хишам Матар
Аз съм безкрайно влюбен в киното и обожавам режисьорската работа. За мен е голяма привилегия и даже подарък да се занимавам с любими неща и да получавам одобрение от продуцентите и студия. Това е нещото, което винаги съм искал.
Бен Стилър
Расата не трябва да се използва за претенции за привилегии и права само за една група, които са отказани от други различни групи. Тогава това е нелегитимно използване на раса.
Дезмънд Туту
Да не знаеш как да живееш е привилегия на богатите.
Дорис Лесинг
Отнеми привилегиите на привилегированите, и те сами ще сменят системата.
Веселин Георгиев
Лидерите имат привилегията и отговорността да бъдат първи. Най-мощният начин, който всеки може да води, е чрез примера.
Майкъл Хаят
Част от ролята на мисловния лидер не е непременно да има всички отговори - аз със сигурност нямам - но е да може да задава правилните въпроси и привилегията да може да води разговора.
Майкъл Хаят
Ако привилегията на белите е нещо, защо хората работят толкова усилено, за да бъдат чернокожи? Всички награди и културни събития благоприятстват черната култура.
Майло Янопулос
Колко дълго могат лихвите да останат отрицателни? Помисли за това. Вие не само заемате парите си на правителствата, но им плащате лихва за привилегията да го правят.
Мохамед Ел-Ериан
Да бъдеш жена трябва отново да стане привилегия.
Надин дьо Ротшилд
Животът е огромна привилегия и възможност. Бог ви е доверил дарби и способности, които иска да използвате.
Ники Гамбъл
Голяма привилегия е да срещнете вдъхновяващи лидери от различни части на църквата – католици, баптисти, Армия на спасението, петдесятници, лутерани, методисти и много други – и да откриете, че това, което ни обединява, е безкрайно по-голямо от това, което ни разделя.
Ники Гамбъл
Вече не е правилно висшето образование да се разглежда единствено като привилегия. Това е основно право в днешния свят.
Норман Казънс
Мирът е скъпа привилегия - за която трябва да се бориш, да бъдеш постигнат и спечелен. Идва само от победен ум.
Пол Брънтън
Вижте как по-малките птици поздравяват слънцето с толкова весело чуруликане и толкова много песни! Това е техният начин да изразят преклонение пред единствената светлина, която могат да познават, външна. Но човек може да познае и вътрешното Слънце, Светлината на Висшия Аз. Колко повече причина има той да чурулика и пее от малките птички! И все пак колко малко хора изпитват благодарност за такава привилегия.
Пол Брънтън
Да гледаш как майстор работи на всичко, е привилегия.
Райън Гослинг
Трябва да помним, че Съединените щати имат определени принципи, определени ценности, които ни свързват заедно, които ни правят всички американци. И ако позволим тези ценности, тези права да бъдат отменени за една група хора, тогава ние по същество отваряме вратата към отмяна на всички наши права, всички наши привилегии.
Реза Аслан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща