Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Привилегия" - страница 2
Имах привилегията да познавам мнозина наистина талантливи хора.
Ашли Джъд
Свобода само за членовете на правителството, само за партийните членове, колкото и да са многобройни, не е свобода. Свободата винаги е свобода на инакомислещите. По същество политическата свобода зависи не от фанатиците на "справедливостта", а по-скоро от всички стабилизиращи, полезни и изчистващи действия на дисидентите. Ако свободата стане привилегия, функцията на политическата свобода е нарушена.
Роза Люксембург
Вярвам с цялото си сърце, че Америка си остава "Голямата идея", която вдъхновява света. Привилегия е да се родиш тука. Чест е да станеш неин гражданин. Истински подарък е да създадете семейство тук, да гласувате тук, да живеете тук.
Арнолд Шварценегер
Свободата без социализъм е привилегия, несправедливост; социализмът без свобода е робство.
Михаил Бакунин
Да вляза в образ на друг човек и в неговият живот е не само привилегия, но и тежка работа.
Ръсел Кроу
Възстановяване на тишината е привилегия на обкръжаващите ни предмети.
Самюъл Бекет
По-лесно е да изземете богатство, отколкото да го произвеждате, и докато държавата превземе богатството въпрос на легализирана привилегия, толкова дълго ще продължи спорът за тази привилегия.
Албърт Джей Нок
За всички общи цели сме еднакво един народ, всеки отделен гражданин навсякъде се ползва с едни и същи национални права, привилегии и защита.
Александър Хамилтън
Сега имате привилегията да живеете в друга епоха и трябва да сте достойни за това.
Ернесто Че Гевара
Ако се стремим да действаме в хармония със законите на доброто, ние се издигаме над всички други закони и ставаме закон за себе си; съработници на Бога и помощници в природата. Наша е привилегията, наша е загубата, ако не успеем да изпълним най-високите си възможности.
Макс Хайндел
Едва когато разберем трансцендентността на Бог, ние виждаме колко невероятна е неговата иманентност и каква огромна привилегия е да можем да се наслаждаваме на интимното Божие приятелство.
Ники Гамбъл
Имах уникалната привилегия да имам добър старт в живота и шанс да развия талантите си.
Новак Джокович
През повечето време едно дете не мисли какво прави или защо. Това е привилегията на детството.
Робърт Фулам
Когато станете сутрин, помислете каква ценна привилегия е да бъдеш жив - да дишаш, да мислиш, да се наслаждаваш, да обичаш - тогава накарайте този ден да се брои!
Стив Мараболи
Най-ранната известна писменост вероятно се е появила в Южна Месопотамия преди около 5000 години, но през по-голямата част от записаната история четенето и писането остават сред най-елитните човешки дейности: провинция на монарси, свещеници и благородници, които запазват за себе си привилегията на трайни думи.
Том Чатфийлд
Ако аз спя с режисьора, това съвсем не означава, че аз имам особени привилегии.
Хелена Бонам Картър
Най-голямата ми отговорност е да призная грешките и недостатъците на страната, в която живея, да призная привилегиите си и да се опитам да я направя по-добро място.
Юнот Диаз
Да бъдеш икона ... Предполагам, че това е привилегия.
Адам Уест
Гениите притежават една привилегия - за тях живота никога не става рутина, както той е за всички нас.
Джеймс Ръсел Лоуел
Според него свободната воля беше привилегия, а не право.
Дж. Р. Уорд
Какво по-голямо щастие има от привилегията да ни е скучно заедно?
Къртис Ситенфелд
Тези, които отдавна се радват на такива привилегии, на каквито се радваме и ние, понякога забравят, че за да бъдат спечелени те, са загивали хора.
Франклин Делано Рузвелт
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща