Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съпротива" - страница 5
Един от най-често срещаните начини за преодоляване на съпротивата срещу промяната е предварително да се обучат хората за това. Комуникацията на идеи помага на хората да видят необходимостта и логиката на промяната. Образователният процес може да включва индивидуални дискусии, презентации пред групи или бележки и доклади.
Джон П. Котър
Мирът е известна съпротива срещу ужасните удовлетворения на войната.
Джудит Бътлър
Писането и даването на глас на това, което чувствам, ме прави щастлива. И да подкрепя хората да намерят своя глас, страст, възмущение и съпротива. Няма нищо по-добро от това.
Ева Енслър
Борбата възниква винаги, когато нещо живо иска да постигне своята цел, преодолявайки съпротивата.
Емануел Ласкер
Армията на Паулус се предаде напълно и руснаците започнаха офанзива на юг, където имаше две румънски армии под мое командване... Следователно съпротивата на шестата германска армия до последния човек беше необходима.
Ерих фон Манщайн
В същото време еротизмът в дома изисква активна ангажираност и умишлено намерение. Това е непрекъсната съпротива срещу посланието, че бракът е сериозен, повече работа, отколкото игра; и тази страст е за тийнейджъри и незрели. Трябва да разопаковаме амбивалентността си относно удоволствието и да предизвикаме нашия всеобхватен дискомфорт със сексуалността, особено в контекста на семейството. Оплакването от сексуална скука е лесно и конвенционално. Подхранването на еротизма в дома е акт на открито предизвикателство.
Естер Перел
Римляните не се опитват да убият всички евреи, но унищожават еврейската съпротива срещу римското владичество. Йерусалим беше превърнат в лагер на римска армия и беше пълна разруха.
Илейн Пейджълс
Бих искал да мисля, че ако бях наоколо по това време, щях да съм убеден антинацист, ангажиран в подземната борба за съпротива. Знам обаче наистина, че щях да бъда толкова объркан и да се чувствам безпомощен като повечето хора, за които пиша.
Иън Кършоу
Положителната промяна винаги среща съпротива, конфликти и пречки. Трябва да прегърнем трудни и разгорещени ситуации в живота, защото това е методът за запалване на реакциите ни, за да ги трансформираме.
Йехуда Бърт
Цял живот сме преживели страха и когато сте преминали през цял страх, понякога всичко, което можете да направите, е да устоите на страха и съпротивата идва под формата на смелост.
Лейма Гбоуи
Храненето е нещо, което всички трябва да правим. Когато сядаме на масата, ние се подхранваме и следователно цялата ни съпротива изчезва. Отворени сме да получаваме добро и да го приемаме с кеф и удоволствие.
Лидия Матичио Бастианич
Няма движение без собствената ни съпротива.
Лора Шлезинджър
Шампионът разглежда съпротивата като дар от енергия.
Майкъл Гелб
Природните бедствия, колкото и да са страшни, по своята същност са по-малко опасни и по-малко вероятни, отколкото бойните опасности. Всички други обстоятелства са по-изчислими, всички пречки са по-преодолими от тези на човешката съпротива.
Базил Лидъл Харт
Мъжът, преодолял продължителната женска съпротива, цени не добродетелите на жената, а собствената си упоритост.
Ги дьо Мопасан
...Много отдавна беше разбрала, че престорената отстъпчивост е винаги по-силна от явната съпротива, а бързото признаване на грешката е вече доказателство за неоспоримата правдивост в останалите действия.
Пърл Бък
Ако една жена се предаде твърде лесно, после организира съпротива с диверсионни методи.
Жан-Пол Белмондо
Четящият човек е съпротивляващ се човек. Съпротивата се изработва, тя се учи, тя не е само природа. Четящият човек е красив... и модерен.
Георги Господинов
Трудно е да се разруши – съпротивата е колосална, но аз мисля, че ние ще се справи и с това явление, и не само с него, само ако не ни пречеха.
Юлия Тимошенко
На всеки човек е присъща вродена съпротива към подчинението. Дисциплината премахва тази съпротива и след известна тренировка прави подчинението навик и подсъзнателно действие. Докъде може да стигне един недисциплиниран футболен отбор? Играчите реагират подсъзнателно на сигналите. Това трябва да е именно така, защото секунда за размисъл може да даде възможност на противника да скочи. Войната е много по-сложна от футбола. Няма човек, който да не изпитва страх по време на сражение, но дисциплината създава у него форма на заместващ кураж, който заедно с мъжеството му води до победа. Самоуважението идва директно от дисциплината. Поговорката в армията: "Някой да е виждал мръсен войник с медал?" е вярна в много голяма степен.
Джордж Патън
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща