Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Поток" - страница 2
Когато се моля за друг човек, аз се моля Бог да отвори очите ми, за да мога да видя този човек така, както го вижда Бог, и след това да вляза в потока на любовта, който Бог вече насочва към този човек.
Филип Янси
Когато мислим за състоянието на икономиката, не мислим по отношение на паричния поток. Мислим по отношение на ефекта върху ежедневието на хората.
Аун Сан Су Чи
Щастието е пътят и всичко, което лежи по този Път. Любовта е извисяващият се поток от дъха на живота.
Владимир Муранов
След като нещо е надживяло полезността си в една сфера от живота, целта му да съществува вече не е същата. Листът, който улавя поток от слънчева светлина и след това предава енергията си на дървото, служи на една цел през пролетта и лятото, а друга напълно различна през есента и зимата.
Гай Финли
Цялата земя е затрупана с пътища и цялото море е набраздено от следите на корабите, а над всички пътища и всички води непрекъснат поток от хора преминава нагоре и надолу - пътувайки, както се казва, за тяхно удоволствие. Чудя се какво излизат да видят?
Гертруд Бел
Глобализацията може да се разглежда и като поток от "нищо" (за разлика от "нещо"), включващ разпространението на не-места, не-неща, не-хора и не-услуги.
Джордж Ритзър
Напразно Сферата, в гласа си на гръм, повтори заповедта си за мълчание и ме заплаши с най-тежките наказания, ако продължа. Нищо не би могло да спре потока на моите екстатични стремежи. Може би аз бях виновен; но наистина бях опиянен от последните проекти на Истината, с които той самият ме беше запознал.
Едуин А. Абът
Вселената съществува само чрез постоянен танц на последователност и промяна. Чрез последователност съзнанието намира смисъл; чрез промяна тя намира стимулиране и разширяване. Да се намери последователност в промяната означава да се прегърне разгръщащият се поток.
Енодиа Джудит
Всичко около вас, особено вашата домашна среда, отразява вашето вътрешно аз. Така че, променяйки дома си, вие променяте и възможностите в собствения си живот. Премахването на пречките пред хармоничния поток на енергия във вашата жизнена среда създава повече хармония в живота ви и пространство за прекрасни нови възможности, които да дойдат при вас.
Карън Кингстън
Нито една цивилизация не би била възможна без определена рамка на стабилност, за да се подсигури срещу потока на промяната. На първо място сред стабилизиращите фактори, по-издържливи и от обичаи, нрави и традиции, са правните системи, които регулират отношенията ни в света и в нашите ежедневни дела един с други.
Хана Аренд
Всички религии – без изключение – са проникнати от фанатизъм и го удовлетворяват с потоци от човешка кръв.
Клод Адриан Хелвеций
Свободното любопитство има по-голяма сила да стимулира ученето, отколкото строгата принуда. Независимо от това, свободният поток от любопитство се канализира чрез дисциплина според Твоя Закон.
Августин
Започнете сега вечния си живот в неуморно съзерцание; Не се притеснявайте за това, което идва, не плачете за това, което е отишло; но внимавайте да не се изгубите и да плачете, ако сляпо се втурвате в потока от време, не съхранявате небето в себе си.
Фридрих Шлайермахер
Когато се носиш бързо в потока на времето по света, ти не можеш в същото време спокойно да съзерцаваш своето вътрешно същество.
Фридрих Шлайермахер
Съзерцанието разглежда нещата в тяхното действително съществуване, вярата - в обичайния им поток, разумът - в тяхното потенциално превъзходство.
Бонавентура
Лили беше като водораслите в потока на приливите и отливите.
Едит Уортън
Когато депресираме страха от смъртта, ние възстановяваме енергията, която е отречена. Чувстваме се подбудени като потоци от творческа енергия, преминаващи през нашите тела, умове и нервна система. Сблъсквайки се с обект, който обикновено ни потиска и ужасява, ние се чувстваме по-леки, по-свободни, по-възприемащи и познавателно живи при всички наши срещи... Старостта вече няма да бъде синоним на смърт или умиране, а на живот.
Ан Карпф
Наистина е важно фокусирането върху неща като правопис, пунктуация, граматика и почерк да не възпрепятства творческия поток. Когато бях в училище, имаше огромен фокус върху копирането и тестването и това ме отблъсна от думи и истории с години.
Майкъл Морпурго
Самото отваряне тихо за мигове всеки ден може да създаде пътека, по която животът може да достигне до нас, както дъждът издълбава малък поток в земята, от който се поливат най-малките цветя.
Марк Непо
Влизате в поток, когато най-силните ви сили са разгърнати, за да се справите с най-големите предизвикателства, които се изправят пред вас.
Мартин Селигман
Има един аспект на щастието, който е добре проучен, и това е понятието за поток. Запитайте се кога за вас времето спира? Кога наистина сте у дома, като искате да не сте на друго място?
Мартин Селигман
Потокът се случва в живота ви, когато вашите най-високи умения са съпоставени с предизвикателства, които съвсем точно ги отговарят.
Мартин Селигман
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща