Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чаша" - страница 4
Нека се опитаме, за да опростим задачата, да сравним различни темпераменти с различни контейнери за напитки. Например червеният темперамент може да се оприличи на чаша водка.
Томас Ериксон
Двадесет минути под горещ душ, три чаши черно кафе и ето ме аз съм почти човек.
Уилям Хьортсбърг
Дори не съм против супергероите. Това не е моята чаша чай. Но има само този безкраен поток от тях и те са толкова повтарящи се и спират определени правила по начин, който не намирам за драстично полезен. Непроницаемостта може да бъде твърде голяма.
Уолтър Хил
Чаша йогурт преди сън е отлично сънотворно като хапче за сън.
Ферейдун Батманжелидж
Аз никога не предпочитам забавните работи и обратно - при мен всичко се получава естествено. Нужно е много тънко да чувстваш, какво е най-важно в даденият момент - да проведеш преговори или просто да изпиеш чаша шампанско.
Флавио Бриаторе
Космическият ни кораб е мъничък балон в божията чаша.
Хари Мартинсон
Тъй като чаят съдържа танинова киселина, агрохимикали и кофеин, силно ви съветвам да утолите жаждата си с ПРОСТО ВОДА. А за тези, които не могат да си представят живота си без чай, препоръчвам да пият само чая, отглеждан на органични торове. И само СЛЕД Ядене. И не повече от две или три чаши на ден.
Хироми Шиния
Гневът не е нито легитимен, нито нелегитимен, смислен или безсмислен. Гневът просто е такъв. Да попитам: "Моят гняв легитимен ли е?" е подобно на въпроса: "Имам ли право да бъда жаден? В крайна сметка току-що изпих чаша вода преди петнадесет минути. Със сигурност жаждата ми не е законна. И освен това, какъв е смисълът да бъда жаден, когато не мога вземете ли нещо за пиене сега?" Гневът е нещо, което изпитваме. Съществува с причина и винаги заслужава нашето уважение и внимание. Всички ние имаме право на всичко, което чувстваме - и със сигурност нашият гняв не е изключение.
Хариет Лернер
Това беше неговият лек за лошото настроение. Когато налеете първата си чаша кафе за деня, ако се чувствате гадно, сложете малко сладолед в него. Празнично е. След това трябва да се тръгнеш като всички останали, както казах, но носиш сладоледа със себе си. Забравете изкуството. Доверете се на сладоледа.
Чарлз Бакстър
Когато е празен в стомаха и навън вали дъжд, а вие сте сами у дома, толкова е хубаво да знаете, че можете да подкрепите с нещо, дори и да е само чаша черно и горчиво кафе.
Бети Смит
Питаше се защо във Великобритания може да пие почти всеки възможен вид кафе, включително някои, които смяташе за нелепо, но намирането на добра чаша чай става все по-трудно и трудно.
Гавин Смит
Исках да пиша за преобразуващата сила на малките прояви на доброта. Един старец пада на улицата, ти спираш и се уверяваш, че е добре. Или дори по-малки действия от това - купувайки на някого чаша кафе, казвайки му, че косата му изглежда добре - понякога не осъзнавате трансформиращия ефект върху хората. Исках да отпразнувам това.
Гейл Хъниман
Не пазете прекомерни количества от нищо. Онези стъклени вази, които идват от цветари. Онези пакети кетчуп, които се доставят с храна за изнасяне. Къща с двама възрастни вероятно не се нуждае от петнадесет несъответстващи сувенирни чаши за кафе.
Гретхен Рубин
Срамежливият бедняк остава с празна чаша.
Джамбатиста Базиле
Вярвам, че най-главното на света е да бъдеш щастлив! Щастие. Просто като чаша шоколад или сложно, като сърцето. Горчиво. Сладко. Истинско.
Джоан Харис
Благословен е царят, но една чаша бира прави всеки човек щастлив!
Джон Кийтс
Жените, които познавам, са били своего рода като чаша вода. А ти си океан.
Джонатан Карол
Винаги съм виждал чашата като наполовина пълна.
Джули Андрюс
Бирата е еднаква. След три чаши ти вече не разбираш, добро ли е или не.
Александър Овечкин
Може да е банално, но повече от всичко обичам риболов, да ходя на ветроходство и да седя пред камината с чаша червено вино.
Александър Скарсгард
За миг нейното отражение в чашата съвпадна с образа на бодхисатва.
Едогава Рампо
По този начин, ако страстната любов е като кокаин, тогава другарската е по-скоро като чаша хубаво вино - нещо вкусно и приятно, но с по-малко сърцебиене и по-малко мания.
Елиът Арънсън
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
5
Следваща