Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чаша" - страница 2
Чашата на живота щеше да сладни непоносимо, ако в нея не капеха и малко горчиви сълзи.
Питагор
Аз съм потвърден негахолик. Не виждам просто чаша, която е наполовина пълна, и я наричам полупразна; Виждам чаша, която е напълно пълна и се притеснявам, че някой ще я преобърне.
Питър МакУилямс
Ръката му се втурна към чашата с възхитителната благодат на майката, радваща се на срещата с изгубеното дете.
Реймънд Чандлър
Чашата на живота е прекрасна! Каква глупост е да негодуваш само защото виждаш нейното дъно.
Жул Ренар
Ако не можете да промените много аспекти на работата си, трябва да промените мисленето си - да се научите да преставате да мислите за работата си като за скучна или тъпа; гледане на чашата като наполовина пълна, а не наполовина празна; намиране на положителните страни във вашата ежедневна работа и кариера.
Найджъл Къмбърланд
Много е важно родителите на малки деца с аутизъм да ги насърчават да говорят или тези, които не говорят, да им дадат начин за комуникация, като табло с картини, където те могат да посочат чаша мляко или яке, ако им е студено, или банята. Ако искат нещо, тогава трябва да се научат да искат това нещо.
Темпъл Грандин
Ако говорим за това, че чашата е наполовина празна или наполовина пълна, искам да знам как изглежда чашата отдолу под масата?
Брад Тор
Ако работата не е това, което сте очаквали и дори чашата ви чай, останете на място и научете колкото можете, докато внимателно обмисляте следващия си ход.
Александра Левит
Когато съм в Италия в петък вечер, първата ми вечеря има голяма купа свежа паста и чаша местно вино, седнали отвън. Няма нищо по-добро.
Алън Тичмарш
Ако се готвят да те обесят, поискай чаша вода. Никога не се знае какво може да стане, докато ти я донесат.
Анджей Сапковски
Даже в чашата на висшата любов има горчилка.
Фридрих Ницше
Главната беда на този свят е в това, че тук всички остават на три чаши.
Хъмфри Богарт
Сексът и насилието никога не са били моята чаша чай; Винаги съм се занимавал повече със саксофон и цигулки.
Вим Вендерс
Пийте всяка сутрин на чаша слънце и яжте парче ръж.
Жул Ренар
О, сладко е да се пие от великата чаша на популярността, но е тежко, когато тя се счупи.
Алфонс Доде
Тя завинаги беше наклонена настрани от идеята, че болката е неизбежна, случайността е жестока и цялата човешка изобретателност трябва да се насочи към приготвянето на хубава чаша чай.
Колъм Маккан
Дори и като насока, важното нещо не е чувството, а чувстваното нещо. Чашата е тази, която се възприема като гладка, а не "чувството за гладкост".
Бъръс Фредерик Скинър
Когато пият от чашата на живота, не се чукат.
Валентин Домил
Да приемаш съвет от коварен приятел е същото като да пиеш отрова от златна чаша.
Плутарх
Щастието прилича на чаша: колкото е по-блестяща, толкова е по-чуплива.
Публий Сир
Вземи лятото в ръка, налей си лято в чашата, в мъничка чашка, разбира се, в най-мъничката детска чашка; смени сезона в своята кръв, като повдигнеш чашата до устните и в тях излееш лято...
Рей Бредбъри
Добрият разговор разбужда не по-лошо от чаша кафе, и след него е също така трудно да се заспи.
Ан Линдберг
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща