Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Чаша"
Тежко е да съхраниш брака. Жена ми целува кучето по устата, а даже ни не пие от моята чаша.
Родни Дейнджърфийлд
Надеждата е е последната утайка, която изпиваме от дъното на чашата на горчивината.
Антонио Перес
Всички сме смъртни до първата целувка и втората чаша вино.
Едуардо Галеано
Никога не знаеш, че си изпил чаша в повече, докато не си я изпил.
Жорж Куртелин
Изпразни ума си, бъди безформен - като вода. Ако сложиш водата в чаша, тя става чаша. Ако я сложиш в бутилка, тя става бутилка. Ако я сложиш в чайник, тя става чайник. Водата може да тече и може да бушува. Бъди вода, приятелю.
Брус Лий
Когато купчина чаши се точи на ръба на масата и предупреждавате, че те ще се сринат на земята, в Южна Африка сте обвинени, когато това се случи.
Дезмънд Туту
Моята чаша е малка, но аз пия от чашата си.
Алфред дьо Мюсе
Да пиеш отрова от златна чаша и да приемаш коварен съвет от приятел е едно и също нещо.
Плутарх
След три чаши коняк французите минават на минерална вода, а руснаците - на "ти".
Дон Аминадо
Когато една чаша стои на масата тук, хората не се чудят дали е наполовина пълна или наполовина празна. Те просто се надяват да е добра бира.
Шърман Алекси
Чашата ли е наполовина пълна, или наполовина празна? Зависи дали се наливаш или пиеш.
Бил Козби
Чашата е наполовина празна, но винаги мога да поръчам друга.
Виле Вало
Чашата на живота е прекрасна! Каква глупост да негодуваш за нея само затова, че виждаш нейното дъно.
Жозеф Ернест Ренан
Своето здраве и дълголетие дължа на това, че до десетата си година не съм посягал нито към цигара, нито към чаша, нито към жена.
Джордж Едуард Мур
Дори да си поискам само чаша кафе, някои пак биха потърсили двойния смисъл.
Мей Уест
Почувствах още веднъж колко простичко и достъпно нещо е щастието: чаша вино, печен кестен, звуците на морето. Нищо повече.
Никос Казандзакис
Аз винаги работя. Даже когато в едната си ръка държа бисквити, а в другата - чаша кафе.
Кирстен Дънст
Не е важно, дали чашата е наполовина празна или наполовина пълна. Главното, е че водата в нея наливате именно вие.
Марк Кубан
Аз имам наказателен режим на тренировка. Всеки ден тичам по 3 минути на пътеката, после лягам, изпивам чаша водка и изпушвам по цигара.
Антъни Хопкинс
Запазете тъгата и болката на самсара в сърцето си и в същото време силата и визията на Великото източно слънце. Тогава воинът може да си направи подходяща чаша чай.
Чогям Трунгпа
Разказването на история, подобно на почти всичко в този живот, винаги се е улеснявало с чаша чай.
Алегзандър Маккол Смит
Най-печалната напита е чаша слаб чай.
Катрин Мансфийлд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща