Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предразсъдък" - страница 3
Страхът, предразсъдъците, злобата и любовта към одобрението подкупват хиляда човеци, където златото подкупва един.
Робърт Ингерсол
Навика преодолява предразсъдъците.
Хариет Бичър Стоу
Светът на модата. Интересува ме светът, а не модата! Но, може би бях твърде бърз, за да оставя модата. Защо не го погледнете без предразсъдъци? Защо не го разгледате като всяка друга индустрия, като филмите например?
Вим Вендерс
Когато гледаме на конфликт, той често се корени в несправедливост, предразсъдъци, конкуренция за ресурси, бедност, лошо управление и корупция.
Дезмънд Туту
Знаете ли, ако някой може да ме заблуди с нови гърди или устни, нямам нищо против. Но трябва да призная, че имам предразсъдък по този въпрос. Защото не ми пука за бръчките - както моите, така и жените. Те ми се струват интересни.
Джак Никълсън
Предразсъдъците винаги се оказват по-силни, от различията във вярата.
Джеймс Фенимор Купър
Закона - това е кристализация на обществените предразсъдъци.
Иън Флеминг
Истината е рикошетът на предразсъдъците, отскачащи от факт.
Кристофър Морли
Той напълно изгуби връзка с родните места - избави се от тамошните предразсъдъци.
Веслав Брудзински
Хората са в плен на предразсъдъците, но можем да ги откупим, ако платим на самите пленници.
Станислав Йежи Лец
Предразсъдъците на един или двама души едновременно са чудесна основа за приятелство.
А. Скот Бърг
Писателят губи притежанието на произведението си веднага щом то достигне до публиката. Всеки читател внася своя опит и предразсъдъци и въображение в творбата. Телевизионната адаптация просто отива една крачка напред и писателят трябва да се научи да се отказва.
Ан Клийвс
Изразът на Бог в човешката природа е универсалната любов. То е вътре в нас, а не извън или отделно от нас. Универсалната любов е способността да се прегърне всичко във Вселената, от най-малката мравка до необозримото небе, красивото и грозното, доброто и лошото. Всеобщата любов може да обезоръжи всички предразсъдъци, да разтвори всички различия и да върне ума към едно основно съзнание – че всичко идва от един и същ източник.
Маошин Ни
Читателите са недоверчиви и въпреки че приемат правилата на предложената игра при влизане, те продължават да търсят и най-малкото противоречие и често позволяват на собствените си предразсъдъци да ги подведат. Когато имат в ръцете си откровено автобиографичен текст, те дебнат възможни лъжи. Когато е роман или история, те се опитват да разкрият автобиографичния подтекст.
Маркос Хиралт Торене
Всичко не е наред, помисли си той и колкото повече знаеше за света, толкова по-ядосан ставаше. Предразсъдъците, бедността, липсата на баща, тежкият живот на майките, всички тези неща образуваха двата края на една и съща струна, които тогава той знаеше само, че са свързани от интуиция.
Марта Баталя
За Кроули магията беше сложен материал, труден за овладяване. Практикуващият магьосник трябва да е надарен човек, да притежава необходимите научни познания, да няма предразсъдъци, освен това трябва да може лесно да схваща нови неща и да има обикновен здрав разум.
Мартин Бут
Вашите хора се променят постоянно и това е точно пред очите ви. Ако не се промените съответно, може и да се справите с широко затворени очи. Това е най-непростимият предразсъдък от всички.
Маршал Голдсмит
Това, което намирам за много интересно, е, че не сме очаровани от древния свят и сме избегнали всякакви древни предубеждения и предположения и предразсъдъци. Но въпреки това все още правим тази връзка между авторитетната реч и мъжката реч.
Мери Биърд
Нашите предразсъдъци, нашите антипатии са нашата естествена защита срещу това, което не бихме могли да асимилираме.
Натали Барни
Докато класическото образование и класическите предразсъдъци преобладаваха, образованите англичани неизбежно гледаха на древна Британия като на чужда земя.
Норман Дейвис
Това, което получиха, беше напречно сечение на американската параноя, на скрити предразсъдъци, издигащи се на повърхността. Каквото и да се е отклонило от мейнстрийма, е подозрително.
Олен Стейнхауър
Ако това беше измислица, би ли могъл дори най-брилянтният писател да успее да направи правдоподобен толкова кратък период, в който гордостта е била покорена и предразсъдъците преодоляни?
П. Д. Джеймс
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща