Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предразсъдък"
Предразсъдък - дете на невежеството.
Уилям Хазлит
Засягам се на предразсъдъците си, те са тестисите на ума ми.
Ерик Хофер
Педагог - това е човек, който е длъжен да предаде на новото поколение всичко ценно натрупано във вековете и да не предаде предразсъдъците, пороците и заболяванията.
Анатолий Луначарски
Днешните парадокси са утрешните предразсъдъци.
Марсел Пруст
Предразсъдъци - носещи опори на цивилизацията.
Андре Жид
Тези, които са лишени от най-разпространените предразсъдъци, притежават други.
Наполеон Бонапарт
Предразсъдъкът е мнение, което не се основава на разума.
Волтер
Домовете нови, обаче предразсъдъците –- стари.
Александър Грибоедов
Духът на нашата епоха е този, в който предразсъдъците от миналото са оставени зад нас, където нашето разнообразие е нашата сила. Именно това е обект на атака. Умерените не са умерени чрез слабост, а чрез сила. Сега е моментът да го покажем в защита на нашите общи ценности.
Тони Блеър
Предразсъдъците обичано управляват хората при отсъствието на достоверни знания.
Айзък Азимов
Страстта и предразсъдъците управляват света; само под името на разума.
Джон Уесли
Истина: предразсъдък, който му се е отдало да стане аксиома.
Елберт Хъбард
Старай се да бъдеш по-търпим към тези, които не са дораснали до твоите предразсъдъци.
Веслав Брудзински
Казвал съм ти и преди. Не трябва да съдиш хората въз основа на външния вид и твоите предразсъдъци.
Масаши Кишимото
Човешките същества са лоши изследователи, подложени на суеверия, пристрастия, предразсъдъци и ДЪЛБОКА склонност да виждат това, което искат да видят, а не това, което наистина има.
Морган Скот Пек
Мисля, че повечето хора са по-податливи на предразсъдъци, отколкото на разум.
Роджър Ебърт
Израснах в силно социалистическо семейство. Докато бях в училище, работих в партийна политика и в организации като Анти-нацистката лига. Навсякъде, където я виждах, се сражавах с предразсъдъци.
Сафрън Бъроуз
Мнението е като минимум факти съчетано с максимум предразсъдъци и емоции.
Хърбърт Прокноу
Предразсъдъците и страстта и подозренията са по-опасни от подбуждането на собствения интерес или от най-упоритото придържане към реалните различия в мненията относно правата.
Илайхю Рут
Тъй като приравнява традицията с предразсъдъци, левицата се оказва все по-неспособна да разговаря с обикновените хора на общия им език.
Кристофър Лаш
Етническите предразсъдъци нямат място в спорта и бейзболът трябва да приеме тази истина, ако иска да си запази статута на национална игра.
Бранч Рики
Предразсъдъците нямат разумно основание, затова не трябва да бъдат опровергавани с разумни доводи.
Самюел Джонсън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща