Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Забавление" - страница 5
Осигурен ми е някакъв емоционален баласт, като ми даде интимен портрет на един герой, по-специално за разлика от колективния. Имам късмета, че имах много симпатични читатели, но обикновено - ако една книга ви кара да се смеете твърде много, тя преминава от "литература" към "забавление".
Джошуа Ферис
Има градове, в които можете да се забавлявате само ако някой от местните жители ви помага и има градове, където забавлението е достъпно за всички. Един от тях е Париж.
Джулиан Фелоуз
Пиша за герои, които ме интересуват. И не мисля, че книгите ми са като форми за забавление.
Джумпа Лахири
Започнах да мисля за това какво движи иновациите и какво може да бъде социалното й значение. Следващата стъпка беше да се мисли, че новаторите правят скок в неизвестното. Това ме доведе до мисълта, че тя също е източник на забавление и ангажираност на служителите.
Едмунд Фелпс
Първата ми и най-голяма любов винаги беше писане на белетристика. Но това е много самотно забавление.
Етгар Керет
Търсещите забавлението, отбелязах, бяха спонтанни и гъвкави. Те подхождаха всеки ден и всяка ситуация с готовност да яздят каквато и вълна да дойде, само за да я преживеят. Жалбоподателите, от друга страна, биха хванали вълна само ако им беше точно по вкуса. Всичко друго предизвика силни протести за това как не беше това, което очакваха.
Алис Стейнбах
Наличието на малки деца винаги означава, че у дома има доста голям хаос, но това е част от забавлението.
Иванка Тръмп
Най-важното за мен е да обикалям малките алеи на града, да намеря малката ниша, където някой готви нещо, и просто гледам как го правят. Това е моята идея за забавление.
Йотам Отоленги
Никой не искаше да остарее или да изглежда беден. Беше важно да се скрие, да се преодолява. Това бяха националните забавления: поддържане на външния вид. Нямаше значение дали няма пари, или страната се разпада: важното беше да си красива, да се стремиш към корона, да си кралица на нещо... на карнавала, на града, на страната. Да бъдеш най-високият, най-красивият, най-безмозъчният.
Карина Сайнс Борго
Нека върнем забавлението в погребението!
Кресли Коул
Скулптирах четири-пет години. Най-вече за собствено забавление реших да направя книга с картинки и това беше повратен момент.
Крис ван Алсбърг
Човекът страда само защото приема сериозно това, което боговете са направили за забавление.
Алън Уотс
...но понякога безсмисленото забавление беше само по себе си. Най-важното е, че безсмисленото забавление не идва с усложнения.
Лариса Йон
Махмурлукът е ярка форма на отмъщение. Снощи моят апартамент стана място за малък, интровертен фестивал на шардоне. Меланхоличен хор от българи осигури забавлението чрез комплект слушалки, които се оказаха непоправимо заплетени под леглото. Част от мен току-що гледаше. Другата част отговаряше.
Лиз Йенсен
Факт е, че ние възрастните нямаме много място в живота си за забавления и игри. Дните ни са изпълнени със стрес, задължения и упорита работа. Може да сме схванати, уморени и лесно да отегчим, когато се опитваме да се качим на пода и да играем с деца - особено когато това означава превключване на предавките от напрегнат работен ден или домакински задължения.
Лорънс Коен
Радикализмът обикновено просперира в пропастта между нарастващите очаквания и намаляващите възможности. Това е особено вярно, когато населението е младо, бездействащо и отегчено; където изкуството е обедняло; където забавленията – филми, театър, музика – са контролирани или отсъстват изобщо; и където младите мъже са отделени от утешителното и социализиращо присъствие на жените.
Лорънс Райт
Американци, знаете много за забавлението, но не и за удоволствието.
Лука Спагети
Онези, които прекарват по-голямата част от времето си в четене или писане на книги, разбира се, са склонни да обръщат особено внимание на натрупванията от книги, когато ги попаднат. Те няма да минават покрай сергия, магазин или дори рафт в спалнята, без да прочетат някакво заглавие, а ако се озоват в непозната библиотека, никой домакин няма да се тревожи допълнително за тяхното забавление.
М. Р. Джеймс
Гонете си дивите зверове, колкото ви е угодно: това забавление не е за мен. Аз съм длъжен извън държавата да преследвам дръзкия враг, а в държавата своя да укротявам дивите и твърдоглави поданици.
Петър I
Нито един порок и нито една страст не се представят с истинското си име. Прелюбодейството се представя с псевдоним - любов. Сребролюбието нарича себе си обезпеченост. Хазартните игри - забавление. Пиянството и гуляите - приятелство. Завистта - справедливост и равноправие. Често зад бунта против несправедливостта и неравноправието стои обикновена завист.
Николай Велимирович
В науката най-важното нещо не са идеите, които имате, а решението, кои да следвате. Ако имате идея, но не правите нищо за нея, тогава защо да разваляте забавлението на някой друг, като я публикувате?
Лео Силард
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща