Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Символ" - страница 3
Едно от нещата, които правите като писател и като режисьор, е схващането за резониращи символи и изображения, без непременно да ги разбирате напълно.
Кристофър Нолан
Слушай, бин Ладен е... знаеш, той не е без значение. Той беше важен през цялото време. Само фактът, че той успя да избегне залавянето или убиването в продължение на почти десетилетие, всъщност повече от десетилетие, ако се върнете към бомбените атентати в посолството през 1998, когато за първи път го преследвахме. Той беше символ на съпротивата, а също и на провала на американската политика да достигне и да спре този вид терор. Това насърчи други имитатори по целия свят. Така че получаването на бин Ладен е неизмеримо важно.
Лорънс Райт
Аз не съм самотна, аз съм свободна. Вече не ми се налага да бъда нечия гордост, да бъда символ за някого, да бъда на първо място за някого.
Лина Хорн
Всичко, което вие пишете... всичко на страницата: всяка дума, всеки символ, всеки нюанс трябва да насърчава съобщението, което се опитвате да предадете.
Уилям Бернбах
Думите са символи на нещата.
Алберто Моравия
Шоколад - това символ на лекотата, искрящият реален живот, който не може да бъде укротен от никакви ограничения.
Джакомо Казанова
Ако един символ е концентриран образ, тогава революцията е най-големият майстор на символите, тъй като представя всички явления и взаимоотношения в концентрирана форма.
Лев Троцки
Божествените символи, които са дадени на човечеството от време на време, говорят на този форум на истината, който е в сърцата ни, и събуждат съзнанието ни за божествени идеи, напълно отвъд думите.
Макс Хайндел
Символите са нещата, които гледаме, защото те могат да бъдат врата към друг свят. Ние много вървим по разум, усещайки пътя, докато вървим, но моята максима по този повод беше: ако се съмнявате, изхвърлете го. Някои от книгите споменават лей линии. Имаше и друг, наречен сатанински ритуали на върховните жреци. Тези врати трябваше да бъдат затворени.
Марк Чадборн
Символите са оракуларни форми - мистериозни модели, създаващи вихри във веществата на невидимия свят.
Менли Палмър Хол
Преходът на изображение в символ му придава семантична дълбочина и семантична перспектива.
Михаил Бахтин
Смъртта е символ на всеки безпорядък.
Морис Мерло-Понти
В живота на символистът всичко е символ. Не-символи няма...
Андрей Бели
Обичам тунелите. Те са символ на надеждата: някога отново ще бъде светло. Ако случайно не е нощ.
Паскал Мерсие
Военноморските сили говорят със символи и може да отговаряте на смисъла, който избирате за думите.
Патрик О'Брайън
Архитектурата има собствено царство. Той има специална физическа връзка с живота. Не мисля за това главно като послание или символ, а като плик и фон за живота, който продължава във и около него, чувствителен контейнер за ритъма на стъпките по пода, за концентрацията на работа, за тишина на съня.
Петер Зумтор
Птиците никога не са имали нужда от паспорти... Ние винаги сме мислили, че птиците могат да отидат, където искат, а ние не можехме, наистина. Птиците бяха много символ на... свободното движение за мен.
Петер Сис
Нищо освен символ? Хората умират заради символи. Хората имат надежда заради символите. Те не са просто линии. Те са истории, култури, традиции, дадени им форми.
Рошани Чокши
Можете да преминавате от обект в обект, от растение в растение, от животно в животно и да ги разглеждате като символи за духовното. По този начин вие правите своите въображаеми способности течни и ги освобождавате от острите контури на сетивното възприятие.
Рудолф Щайнер
Аз не съм секс символ, поне в конвенционалния смисъл.
Рут Уестхаймер
Когато Бах почина, някои от децата му продадоха партитурите му на месаря, те бяха решили, че хартията е по-полезна за опаковане на месо. В малко селце в Германия един баща донесе у дома отпусната гъска, увита в хартия, покрита със странни и красиви символи.
Саймън ван Буй
Символът е важно нещо. Затова избрахме ацтекски орел. Това дава гордост... Когато хората го видят, те знаят, че това означава достойнство.
Сесар Чавес
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща