Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Его"
Ако има нещо по-важно от моето его наоколо - искам го уловено и застреляно сега.
Дъглас Адамс
Никога не допускайте вашето его да се отъждестви до такава степен с вашия чин, че когато се лишите от чина, да се лишите и от егото си.
Колин Пауъл
Където и да ходя, винаги съм следван от едно куче, наречено "Его".
Фридрих Ницше
Болката от сексуално разочарование, от потискана нежност, от отказано любопитство, от изолация в егото, от алчност, потиснат бунт, от омраза, отравяща всякаква любов и щедрост, прониква в нашата сексуалност.
Джърмейн Гриър
Когато става въпрос за вършенето на моята работа, държа егото си в чантата ми.
Нгози Оконджо-Ивеала
Дяволите от миналите религии винаги, поне отчасти, са имали животински характеристики, свидетелство за постоянната нужда на човека да отрича, че и той е животно, тъй като това би нанесло силен удар на неговото обедняло его.
Антон Шандор Ла Вей
Животът е компромис с това, което иска да направи твоето его, какво преживяване ти казва да правиш и какво ти позволяват нервите ти.
Уолтър Бейджхот
Просветлението е най-голямото разочарование на егото.
Чогям Трунгпа
В момента, в който започнете да правите компромиси в името на масажирането на нечие его, това е, играта е свършила.
Гордън Рамзи
Обожавам да играя его и несигурност едновременно.
Джим Кери
Бракът не е проста любовна връзка, това е изпитание, а изпитанието е жертва на егото за връзка, в която двама са се превърнали в едно.
Джоузеф Камбъл
Дискусията трябва да бъде истински опит за изследване на тема, а не битка между конкуриращите се егота.
Едуард де Боно
Откъсването от света като привързаност към егото... Кой може да осъзнае откъсването, в което сте толкова далеч от себе си, колкото сте от света?
Емил Чоран
Егото е истинското място на безпокойство.
Зигмунд Фройд
Много хора имат тази его потребност, която ги кара да искат да повярват, че Земята е центърът на Вселената и хората са най-важните видове, върховният израз на творението.
Ан Друян
Всички бихме могли да бъдем медиуми и всички да имаме абсолютно знание, ако ярката светлина на нашето его съзнание не го помрачава. ... Самата аз съм забелязала, че в състояния на изключителна умора, когато съм наистина опасно физически изтощен, изведнъж получавам абсолютно знание; ...
Мари-Луиз фон Франц
Комедийните писатели имат най-крехкото его.
Минди Калинг
Великите хора имат велико его; може би това ги прави велики.
Пол Арден
Потънете в болезнено, цинично размишление за това колко романтично сърцебиене има общо с егото и смесената гордост, а не от действителната загуба.
Хелън Филдинг
В светлината на нашето его, всички сме детронирани монарси.
Чарли Чаплин
Имам както голямо его, така и огромен комплекс за малоценност.
Бари Гиб
Да бъдем в материално тяло означава, че сме нетърпеливи да се насладим на сетивно наслаждение и други въображения на фалшивото его. Болестта може да ни помогне да излезем от телесната концепция, като ни постави дълбоко в телесно страдание. Следователно болестта може да бъде едно от най-големите дарове от Бог.
Бхакти Тиртха Свами
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща