Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Несигурност" - страница 5
Докосването на шията се извършва, когато има емоционален дискомфорт, съмнение или несигурност.
Джо Наваро
Благодарността е ключът, който отваря вратата на сърцето ви, който позволява на неизползвания и вдъхновяващ потенциал на любовта да излъчи и да изчисти съзнанието ви от всякакви замъгляващи несигурности, които могат да ви попречат да живеете най-невероятния и необикновен живот и мечта. Когато сте благодарни за това, което имате, получавате повече, за които да сте благодарни. Вашият живот е изпълнен до степента на вашата благодарност.
Джон Демартини
Може би просто се нуждаем от малки напомняния от време на време, че вече сме достойни, заслужаващи, достойни. Понякога не се чувстваме така заради раните и белезите, които носим от миналото или поради несигурността в бъдещето. Съмнително е, че сами се почувствахме незаслужени. Помогнаха ни да се почувстваме недостойни. Когато бяхме малки, бяхме научени по хиляди начини и научихме добре уроците си.
Джон Кабат-Зин
Служителите в големи, по-стари фирми често имат затруднения да започнат процес на трансформация поради липсата на лидерство, съчетано с арогантност, несигурност и бюрокрация.
Джон П. Котър
Едва ли нещо друго разкрива толкова добре страха и несигурността сред мъжете, колкото дължината, до която те ще стигнат, за да скрият истинското си аз един от друг и дори от собствените си очи.
Е. У. Тоузър
Несигурността е предпоставката за придобиване на знания, а често и резултатът.
Едит Хамилтън
По същество капиталистическите системи са механизъм, чрез който икономиките могат да генерират растеж на знанието - с много несигурност в процеса, поради непълнотата на знанието.
Едмунд Фелпс
Несигурността е непоносима. Не знам отговора, не мога да заглуша цял рояк мисли и въпроси, които се въртят в главата ми.
Елисабет Нуребек
Мисля, че любовта често е малко егоистична, дори преди да имаме консуматорство. Това не е ново. Потребителското общество ви създава илюзията, че имате голям избор и ви обременява със свободата да можете да се занимавате с този избор. И в същото време, вие оставате с тиранията на съмнението в себе си и несигурността дали сте направили правилния избор.
Естер Перел
Животът е опасно нещо. Несигурността е цената на живота.
Алия Изетбегович
Това, че икономическите решения се вземат без известни знания за последствията, е доста очевидно. Но въпреки че много икономисти са били наясно с този елементарен факт, до около 1950 г. не е имало систематичен анализ на икономическата несигурност.
Кенет Ароу
Мисля, че голяма част от собственото ми търсене в живота е да разбера как най-добре да се справя със собствената си несигурност.
Клоуи Бенджамин
Аз съм човек, който винаги се е борил с несигурността. И, разбира се, несигурността е в основата на живота. Търся знания, които да ми помогнат да се справя с това. Но също така съм наясно, че знанието може да бъде наистина нож с две остриета.
Клоуи Бенджамин
Казано е още по-ясно: желанието за сигурност и чувството за несигурност са едно и също нещо. Да задържиш дъха си означава да загубиш дъх. Обществото, основано на стремежа към сигурност, не е нищо друго освен състезание за задържане на дъх, в което всички са опънати като барабан и лилави като цвекло.
Алън Уотс
Марио Конде също има мисията да изживява и предава несигурността и страховете, които завладяват моето поколение, с всички особености, които ни придружават и ни чакат: от чувството за личен провал, социално разочарование, невъзможността да намеря място в свят с различни морални и икономически изисквания, до травматичния израз на нарастващия страх от неизбежното: старостта и смъртта.
Леонардо Падура
Бяха достатъчно близо, че той можеше да усети забързаното биене на сърцето й. Усещаше нерешителността на Шарлот във всяка дума, която не каза, и всяко движение, което не направи. Беше напрегната от несигурност, трепереше от нерешителност. Може и да не се облягаше на него, но и не се отдръпваше.
Лорън Уилиг
Поддържането на ума си отворен пред лицето на несигурността е единствената най-мощна тайна за разгръщане на творческия си потенциал.
Майкъл Гелб
Едно от нещата, за които можете да сте сигурни, е, че винаги ще има несигурност.
Ашли Брилиант
Господ е моят мир. Няма да живея в безпокойство. Той ме поставя под крилото Си на утеха и успокоява духа ми в мен. Той поема всичките ми тревоги върху Себе Си и ми помага да се съсредоточа върху Него. Да, въпреки че минавам през време на тежка несигурност и яростни тревоги, няма да се безпокоя - защото Ти си моят мир. Твоето Слово и Твоето присъствие ме успокояват сега. Ти държиш несигурността ми в дланта на ръката Си. Ти успокояваш тревожния ми ум - Изглаждаш набръчканото ми чело. Със сигурност спокойствието и доверието в Теб ще ме изпълват през всичките дни на живота ми. И аз ще държа ума си върху Теб завинаги.
Линда Дилоу
Цялата луда работа сякаш извади от вътрешностите ми най-лошото в мен – най-лошите ми страхове – най-лошите аспекти на характера ми – най-лошите ми несигурност и чувство на срам и вина. Тогава не го знаех, но точно това трябваше да се случи. Точно това е Соломоновата магия. Най-лошото в мен беше моят проблем. Най-лошото в мен беше демонът. Когато най-накрая ми просветна, че успях да предизвикам демона и най-лошото от мен беше в капан в този магически триъгълник, нямах друга алтернатива, освен да впрегна и пренасоча чудовищната му сила и да му дам нови маршируващи заповеди. Оттогава нататък този конкретен демон ще работи за мен, а не срещу мен.
Лон Майло Дюкет
Чувството на ревност е знак за уплаха, несигурност и емоционално тесногръдие. Ревнува този,който страда от комплекс за малоценност и изпада в паника само при мисълта, че обектът на чувствата му може "да премине в ръцете на друг". Тъкмо тук е и разковничето на ужасната природа на ревността: гадното чувство за собственост.
Любомир Стойков
Предишна
1
2
3
4
5
(Текуща)
Следваща