Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Несигурност"
Пазарите са постоянно в състояние на несигурност и поток и парите се печелят чрез отстъпка от очевидното и залагане на неочакваното.
Джордж Сорос
Медицината е наука за несигурността и изкуството на вероятността.
Уилям Ослър
Неврозата е неспособност да се понесе несигурността.
Зигмунд Фройд
Идеята за свещеното е едно от най-консервативните понятия във всяка култура, защото се опитва да превърне други идеи – несигурност, прогрес, промяна – в престъпления.
Салман Рушди
Колко много незначително и ограничено е нормалният човешки интелект и колко малко прозрачност има в човешкото съзнание, може да бъде съден от факта, че въпреки ефимерната краткост на човешкия живот, несигурността на нашето съществуване и безбройните енигми, които ни натискат от всички страни, всеки непрекъснато и непрекъснато философства, но само най-редките изключения.
Артур Шопенхауер
Ние изискваме строго определени граници: съмнения и несигурност.
Дъглас Адамс
Нека тогава истинските християни, с подходяща сериозност, се стремят във всичко да препоръчват своята професия и да заглушат суетните подигравки на невежите противници. Нека смело отстояват каузата на Христос в епоха, когато толкова много, които носят името християни, се срамуват от Него: и нека считат за възложено на тях важното задължение да спрат за известно време падането на страната си и, може би, за извършване на още по-широка услуга на обществото като цяло; не чрез ангажирана намеса в политиката, в която не може да не се признае, че има много несигурност; а по-скоро чрез онази сигурна и радикална полза от възстановяването на влиянието на религията и от повишаването на стандарта на морала.
Уилям Уилбърфорс
Най-бързият начин да прекъснете цикъла на перфекционизъм и да се превърнете в безстрашна майка е да се откажете от идеята да го направите перфектно - наистина да прегърнете несигурността и несъвършенството.
Ариана Хъфингтън
Светът не е солиден континент от факти, пръснати от няколко езера на несигурност, а обширен океан от несигурности, пълен с няколко острова с калибрирани и стабилизирани форми.
Бруно Латур
Обожавам да играя его и несигурност едновременно.
Джим Кери
Мисля, че най-големият ми недостатък е моята несигурност. Ужасно съм несигурна. Засегната съм с несигурност 24/7.
Мадона
Готвенето изисква уверени предположения и импровизация - експериментиране и заместване, творчески справяне с неуспеха и несигурността.
Пол Теру
Несигурността на опасността принадлежи на същността на тероризма.
Юрген Хабермас
Вярата е място на мистерия, където намираме смелостта да вярваме в това, което не можем да видим, и силата да се освободим от страха си от несигурност.
Брене Браун
Подобна сигурност е красива, но все още несигурността е по-красива.
Вислава Шимборска
Силата на адвоката е в несигурността на закона.
Джереми Бентъм
Има два доста стандартни подхода към политическата власт, използвани от тези, които я търсят. Някои търсят властта с предположението, че гражданите са източник на легитимност и трябва да бъдат третирани с уважение. Други се концентрират върху идентифицирането на каквато и да е несигурност у гражданите и върху тяхното използване.
Джон Ралстън Сол
А удоволствията и ползите от интелекта са неразделни от гняв, несигурност, конфликт и дори отчаяние.
Кристофър Хитчънс
Аз искам моите момчета да разбират емоциите на хората, тяхната несигурност и лишения, техните надежди и мечти.
Даяна Спенсър, лейди (принцеса на Уелс)
Човекът живее в свят на предположения, мистерии и несигурност.
Джон Дюи
Но светът е все по-взаимозависим. Фондовите пазари и икономиките се покачват и падат заедно. Увереността е ключът към просперитета. Несигурността се разпространява като зараза. Така че хората жадуват за стабилност и ред.
Тони Блеър
Когато цените на енергията се покачат, трудността да се прогнозира търсенето също нараства - несигурността нараства.
Ал Гор
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща