Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обида" - страница 3
Жените твърде често правят една наистина сериозна грешка. Губят маса време да обясняват собствените си чувства, претеглят емоции и реакции, недостатъци и потребности, и любов, и гняв, и обиди. Като че ли от разговорите може да има някаква полза.
Маргарет Атууд
Недей да помниш нивга прежните обиди.
Менандър
Слухът приема по-лесно обидата от зрението.
Публий Сир
Никой не може да ви обиди без ваше съгласие за това, понеже причина за обидите са мислите, а те са само в наша власт.
Аму Мом
Ако опонентите ви преминат към лични обиди, бъдете сигурни - победата ви не е далеч.
Ан Файн
Измяната може да се прости, а обидата никога.
Анна Ахматова
В съзнанието на либерал някой, който не е християнин, може да се обиди, ако му кажем Весела Коледа, така че не трябва да казваме Весела Коледа на никого. Логиката е странна!
Майло Янопулос
Лейди Белмонт ме научи, че обидата е признаване на собственото си безсилие. Аз не съм безсилна и затова не се обиждам.
Маргарет Йорк
Не винаги можете да се притеснявате, че ще обидите хората.
Мери Биърд
Не се съгласявайте с нещо, което ви отвращава само от страх да не обидите някого с отказ или фалшиви идеи за добродетелта и благотворителността.
Наталия Зубарева
... сега вече не помня обидите. Раните от обидата ги заличи виното.
Николай Кун
За една чувствителна душа, понякога някои дреболии са по-болезнени, отколкото грубата обида.
Огюст Виле де Лил-Адан
Не можете да се обидите от смъртта и края на света.
Андрей Волос
В нашия език няма думи, които могат да се нарекат подобна обида, подобно унижение на човек.
Примо Леви
Хладен отговор на стресови ситуации не е в моята природа. Времето за крещене и крясъци мина, а е време за обиди.
Рейчъл Кейн
Утре ще накарам тази жена да бъде премахната. Завършек. Няма да имам това. Тя е обида за паметта на Ганди, използвайки тези техники върху нас.
Ричард Морей
От мъжа зависи да не се обиди, когато тя му каже от какво има нужда. Не бива да казва: "Знам това!" И той не бива да казва: "Жената, която имах преди теб, имаше десет оргазма, без тя да ми каже нищо!"
Рут Уестхаймер
Животът е твърде кратък, за да не се простят дори и най-сериозните обиди.
Сара Джио
Той се усмихна, за да покаже, че не иска да се обиди, но Скот се обиди, сякаш излиза от мода, и настръхна.
Стеф Пени
Предизвикателство и обида, обвити в едно. Моята специалност.
Триша Левънселър
Склонен съм да бъда истински оптимист, защото просто намирам, че песимизмът е снизхождение, а отчаянието е вид обида за въображението. И знаете, че баща ми винаги е казвал, просто направете това, което трябва, и след това попитайте дали е възможно или допустимо.
Уейд Дейвис
... сексът е навярно единственото, което действително помага да се забравят взаимните обиди.
Хавиер Мариас
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
Следваща