Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обида" - страница 2
Смъртта в анонимността е върховната обида за човешкото достойнство.
Кати Райкс
Винаги, когато забелязваше долар в ръцете на друг човек, го вземаше за лична обида, ако не можеше да го вземе по друг начин.
О. Хенри
Аз не съм голям домашен любимец, а звяр, който може да ухапе, ако някой реши да го обиди.
Жерар Депардийо
Като моята смърт не е зло - Всичко е по-лесно, отколкото да търпиш обиди от магаре.
Иван Крилов
Ролята на състрадателна душа е само за онези, които се страхуват да заемат някаква позиция в живота. Винаги е много по-лесно да вярваш в собствената си доброта, отколкото да се изправиш срещу другите и да се бориш за правата си. Винаги е по-лесно да не отвърнеш на нанесената обида, отколкото да посмееш да влезеш в битка с някой по-силен от теб; винаги можеш да кажеш, че камъните, хвърлени по теб, не са те засегнали, и само нощем - когато си сам и жена ти, мъжът ти или приятелят ти от училище спят, - само нощем можеш да оплакваш мълчаливо собственото си малодушие.
Паулу Коелю
Най-големият терорист е Богът на Корана. Знам, че това е много опасно и това ще обиди много хора. Колкото повече следвате стъпките на пророка на исляма и бога на исляма, толкова повече се доближавате до това, че сте терорист.
Мосаб Хасан Юсуф
Когато играех, получавах расистки обиди, но бях само един от малкото чернокожи играчи и не бяхме подкрепени от властите.
Рууд Гулит
Често е по-нужно да скриваме презрението, от колкото злобата: обидите могат да бъдат забравени, но презрението никога не се прощава.
Филип Честърфийлд
Нека бъдем честни: игнорирането е действие и нищо повече - действате така, сякаш думите или действията на вашите потисници не нараняват. Чуваш думите, чувстваш обидите и понасяш ударите.
Франк Перети
По-лесно е да не си правите конкретна шега, в случай че това обижда. Но всяка шега ще обиди някого и винаги съм вярвал, че публиката е по-голяма от един човек. Опасността е, че нещата ще станат скучни.
Дейвид Уолямс
Ще убия болката от обидите, ще ям, ще изгоря душата си. Тогава мога да изляза от пепелта неуязвим и силен.
Зинаида Гипиус
Пробуждането не означава, че ти вече не изпитваш желания, обида, болка, радост, щастие, страдание или мъка. Ти продължаваш да усещаш всичко това; просто те вече не те ръководят.
Кен Уилбър
Изводът е, че обидите нараняват само когато идват от някой, когото уважавам.
Кресли Коул
Харесвам, когато хората ми се подиграват. Обичам да виждам омраза в очите им, да чувам обиди. Това не ме боли. Отговарям на всички на футболното игрище.
Кристиано Роналдо
Да помниш обидата означава, че си победен от злото.
Йоан Златоуст
Не се задълбочавай в спомени за минали обиди.
Менандър
Никога не се обиждайте! Ако сте искали да обидите, не доставяйте удоволствие на онези, които са го искали, но ако не са искали, винаги можете да простите.
Никита Михалков
И само в пламъка на любовта се разрушава стената на обидите, неразбирането и ленността.
Анна Ахматова
Хората, които искат да бъдат обидени, винаги ще намерят някакъв повод за обида.
Джон Уесли
Паметта и съвестта, винаги се различават и ще се различават по въпроса дали да прости обиди.
Джордж Халифакс
Една жена е по-вероятно да прости незаслужена обида, отколкото справедлива критика.
Дон Аминадо
Животът е твърде кратък, за да го прахосваме в обиди!
Амос Оз
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
5
Следваща