Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Обида"
Отмий получената обида не в кръв, а в Лета, реката на забвението.
Питагор
Да слушаш музика по време на ядене - обида за готвача и за цигуларя.
Гилбърт Кийт Честъртън
Ревността е източник на мъки за влюбения и на обиди за любимия.
Карло Голдони
Не го считам за обида, а по-скоро за комплимент да ме наричат агностик. Аз наистина не държа да знам в какво вярват невежите хора - и това е всичко, което агностицизмът означава.
Кларънс Дароу
Ако някой ме обиди, това е неговата работа, такава е неговата склонност, такъв е неговият нрав. Имам собствен нрав, както ми беше даден от природата и ще оставам верен на природата в действията си.
Марк Аврелий
Цитатите са по-добри от аргументите. Цитатът може да спечели дискусия, без да обиди противника.
Габриел Лауб
Обидата има повече власт над жената, от колкото любовта, особено ако жената е с благородно и гордо сърце.
Маргарита Наварска
Религията е обида за човешкото достойнство. С или без него ще имате добри хора, които правят добри неща, а зли хора, които правят лоши неща, но за да правят добри хора лоши неща, е необходима религия.
Стивън Уайнбърг
Жените и слоновете никога не забравят нанесената им обида.
Саки
Малко са хората, на които истината не звучи като обида.
София Сегюр
Ако искате уважение, не започвайте с обида.
Балтазар Грасиан
С дума, която можете да обидите, с речник можете да нараните.
Дон Аминадо
Времето лекува скръбта и обидата, защото човек се променя: той вече не е такъв, какъвто е бил. И обиждачът, и обиденият са станали други хора.
Блез Паскал
Свободното слово е основата на свободата и свободното общество. И да, това включва правото на богохулство и обида.
Аян Хирси Али
- Водка ли е? - попита тихо Маргарита. Котаракът подскочи на стола от обида. - Но моля ви, кралице - изхриптя той, - как бих си позволил да налея на една дама водка? Това е чист спирт!
Михаил Булгаков
По-лесно е да обидиш, отколкото да изтърпиш обида.
Публий Сир
Тя е красива. (Удивително е как момичетата могат да кажат това и да го направят най-ужасяващата обида.)
Нед Визини
Навярно, на света има такива хора, които можете да обидите за това, че нищо не правите.
Том Йорк
Демокрацията не е съвместима с финансовата олигархия, с дискриминация срещу черните и обиди от страна на Ку-Клус-Клан.
Ернесто Че Гевара
Принуждаването на човек да плати за нарушението на собствената си свобода наистина е допълнение на обида към нараняване.
Бенджамин Тъкър
Мотивите, обясняващи човешкото убийство, се групираха в три групи: материална печалба; лична обида и социопатия.
Адам Робъртс
Открих отдавна, че ако пишеш книга за котки или кучета, всички те обичат, но ако се осмелиш да напишеш книга за хората, целият ад се разпада. Невъзможно е да напишете нецензурирана, честна книга за човешкото поведение, без да обидите поне част от аудиторията си. Ако смятате, че трябва да кажете основна истина, тогава трябва да я кажете и да сте готови да понесете неизбежните критики.
Дезмънд Морис
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
Следваща