Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Дизайн" - страница 3
Дизайнът означава да бъдеш разпознат без етикет, само елегантността не е достатъчна.
Пиер Карден
Добрият дизайн не е демократичен консенсус.
Едуард де Боно
Ние не правим много пълна стойност на възможностите, предоставяни от технологиите, защото предпочитаме критичното пред конструктивното мислене, аргументите пред дизайна.
Едуард де Боно
Хармоничният дизайн изисква нищо да не се добавя или отнема.
Витрувий
Резултатът на Докинс може да бъде получен само поради елемента на интелигентен дизайн, заложен в целия експеримент.
Майкъл Кремо
Интелигентният дизайн е удивително нетворческа теория, която изоставя търсенето на разбиране в точката, в която тя е най-необходима. Ако интелигентният дизайн наистина е наука, тогава тежестта е върху неговите учени да открият механизмите, използвани от интелигентния дизайнер.
Майкъл Шърмър
Концепцията за Бог се генерира от мозък, проектиран от еволюцията, за да намери дизайн в природата (много рекурсивна идея).
Майкъл Шърмър
Телеологичният аргумент или аргумент от дизайна се опитва да представи доказателства за съществуването на Бог от очевидния дизайн на света.
Марио Ливио
Науката е философия на откритието. Интелигентният дизайн е философия на невежеството. Не можете да изградите програма за откриване, като предположите, че никой не е достатъчно умен, за да разбере отговора на проблем.
Нийл Деграс Тайсън
Бях обсебена от модата, когато бях млад. Мислех, че модата означава моден дизайн и си помислих, че в един момент искам да стана дизайнер.
Нина Гарсия
Това, от което хората най-много се нуждаят сега, е да приложат своите умения за преобразуване към онези неща, които са от съществено значение за тяхното оцеляване. Те трябва да превърнат фактите в логика, свободната воля в цел, съвестта в решение. Те трябва да превърнат историческия опит в дизайн за един разумен свят.
Норман Казънс
Особеният интерес на магическите квадрати и всички lusus numerorum като цяло се крие във факта, че те притежават чара на мистерията. Те изглежда издават някаква скрита интелигентност, която по предварително замислен план създава впечатлението за умишлен дизайн, феномен, който намира своя близък аналог в природата.
Пол Карус
Аз съм фрагмент от огледало, чийто дизайн и форма не познавам. Въпреки това, с това, което имам - мога да отразявам светлина в тъмните места на този свят - в черните места в сърцата на хората - и да променя нещо в някои хора. Може би други могат да видят и направят същото. Аз съм за това. Това е смисълът на моя живот.
Робърт Фулам
...Бог е гигантски майстор на юргани. С безкрайно разнообразие от дизайни. И юрганът става толкова голям и объркващ, шарката е невъзможна за виждане, квадратите, диамантите и триъгълниците вече не пасват добре заедно, всичко става безсмислено. Така че Той го е изоставил.
Рохинтън Мистри
Мостът се ражда от необходимост, но той трябва да установи собствената си идентичност. Той трябва да хармонира с обкръжението му, а дизайнът трябва да надхвърли чисто локалния и да трансформира обстановката.
Сантяго Калатрава
Сливането на изкуството и технологията, което наричаме дизайн на интерфейса.
Стивън Джонсън
Не че съм мечтал да бъда архитект. Просто исках да направя нещата. Независимо дали става дума за мебели, живопис, интериорен дизайн или архитектура. Просто исках да създам нещо.
Тадао Андо
Ние, визуалните мислители като мен, сме добри в неща като индустриален дизайн, графика, изкуство, такива професии.
Темпъл Грандин
Като цяло хората са по-впечатлени от услугите и проблемите с комфорта от дизайна.
Франк Гери
Когато хората ме осъждат, че проектирам емблематични сгради в градовете и нямам представа какво е град, те не са си свършили домашното. Започнах в градския дизайн и градоустройството. Просто, когато излязох от училище, нямаше много пазар за това. Все още няма.
Франк Гери
Работата на дизайнера се състои в това, да не прецака смисъла на дизайна.
Артемий Лебедев
Историята е пълна с примери за предмети и изобретения със сила, която надхвърля тяхното изповядано предназначение. Понякога това е умишлено и злонамерено вградено в техния дизайн, но в други случаи това е резултат от необмислени пропуски.
Хана Фрай
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
5
6
Следваща