Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Подход"
Ако нещо оживява в другите заради вас, значи сте направили подход към безсмъртието.
Норман Казънс
Мисля, че теорията на игрите създава идеи, които са важни за решаването и подхода към конфликта като цяло.
Робърт Ауман
Животът става много по-забавен, ако подходите творчески към всичките му предизвикателства.
Бил Гейтс
Като правило, най-простият подход се оказва най-ефективен.
Доналд Тръмп
Когато работех във видеотеката, чувах, как родителите ругаеха детето си за това, че всеки път взима филми, които те са гледали и харесват. Детето си мисли "Защо да взимам нещо неизвестно? Да взема отново тази касета". И при мен е като детска психология - харесва ми този подход.
Куентин Тарантино
Имам един много практичен подход при отглеждането на децата. Сложих във всяка стая надпис: "Краен срок за освобождаване на стаята - 18 години".
Ерма Бомбек
Философите никога не са напълно сигурни за какво говорят - за това какви всъщност са проблемите - и толкова често им отнема доста време, за да осъзнаят, че някой с малко по-различен подход (или дестинация, или отправна точка) прави своя принос.
Даниъл Денет
Вдъхновението е прекрасно, когато се случи, но писателят трябва да разработи подход през останалото време... Чакането е просто твърде дълго.
Ленард Бърнстейн
За да елиминираме несъответствието между плановете на хората и получените резултати е необходим нов подход. Морфологичното мислене подсказва, че този нов подход не може да бъде реализиран чрез повишено изучаване на специализирано знание. Този морфологичен анализ навежда на мисълта, че основният факт, че всяко човешко същество е потенциален гений, е бил пренебрегнат. Образованието и разпространението на знание трябва да добият форма, която позволява на всеки ученик да развие интерес към каквото и да било, стига то да развива неговия гений, за да не бъде обезсърчен. Същата перспектива важи и за гения на народите като цяло.
Фриц Цвики
Моят подход към актьорството е, че го правя чрез интуицията си. Прочитам сценария и го схващам. Ако не го схвана още веднага, значи няма да мога да го изиграя.
Морган Фрийман
Имам доста наивен подход, според мен, към работата си.
Бен Кингсли
Уча да разбирам, а не да съдя. Не мога да сляпо да следвам тълпата и да приемам подхода им.
Брус Лий
Удоволствието от писането на художествена литература е, че винаги забелязвате някакъв нов подход, алтернативен начин за разказване на история и манипулиране на герои; романът е толкова чудесно гъвкава форма.
Пенелъпи Лайвли
Според мен това, което се иска в индустриалната организация, е пряк подход към проблема. Това ще се съсредоточи върху дейностите, които фирмите предприемат, и ще се стреми да открие характеристиките на групирането на дейности в рамките на фирмите. Кои дейности обикновено са свързани и кои не? Отговорът може да е различен за различните видове фирми.
Роналд Коуз
Аз също вярвам в интегрирания подход за лечение на аутизма.
Темпъл Грандин
Някои деца може да се нуждаят от поведенчески подход, докато други деца могат да се нуждаят от сензорен подход.
Темпъл Грандин
Превъзходството е за борба и преследване на нещо старателно, със строг и решителен подход да го правите правилно. Добре е, ако има недостатъци в процеса - това го прави по-интересен.
Чарли Тротър
Удоволствието само по себе си е подход към здравия разум. Удоволствието е да отворим очите си за реалността на ситуацията, вместо да заставаме на тази или онази гледна точка.
Чогям Трунгпа
Има два доста стандартни подхода към политическата власт, използвани от тези, които я търсят. Някои търсят властта с предположението, че гражданите са източник на легитимност и трябва да бъдат третирани с уважение. Други се концентрират върху идентифицирането на каквато и да е несигурност у гражданите и върху тяхното използване.
Джон Ралстън Сол
Аз опровергавам механично системния подход на рисуване... толкова общо взето разпръснат. Мисля, че не може да произведе нищо друго освен начин и сходство.
Джоузеф Търнър
Подходът, който музикалната индустрия предприе за борба с пиратството, беше грешна стратегия.
Ем Си Хамър
Трябва да определим политическата Европа, която искаме. Трябва да пледираме за федералния подход.
Жак Делор
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
5
6
Следваща